Hobbi / Otthon

3 pofonegyszerű diy kartondoboz ötlet – mely a te otthonodat is feldobja

3 pofonegyszerű diy kartondoboz ötlet – mely a te otthonodat is feldobja

Ha te is az a típus vagy, aki szereti megőrizni minden tárgynak a dobozát, biztosan szembesültél már azzal, hogy erre igazából semmi szükség. Ha mégis szeretnéd felhasználni a sok felesleges kartont, jó helyen jársz, ehhez mutatunk egyszerű, praktikus ötleteket.

Szemrevaló tároló

A kartondoboz egyik legegyszerűbb, költséghatékony felhasználási lehetősége, ha tároló funkcióját megőrizve bújtatod új köntösbe. Nem is kell hozzá semmilyen különleges eszköz, csupán egy gombolyag spárga és némi ragasztó, illetve egy anyag, amivel kibéleled.

3 pofonegyszerű diy kartondoboz ötlet – mely a te otthonodat is feldobjaA doboz tetejét vágd le, majd minden oldalát egyenletesen kend be a ragasztóval, és az egyik oldal aljától kezdve vezesd végig a spárgát a doboz oldalain, egészen addig, míg el nem éred a doboz tetejét. Ha szeretnél bélést is tenni bele, a doboz méretei alapján vágd ki az anyagot + alakban, majd a széleit varrd össze, és illeszd a doboz belsejébe, akár oda is ragaszthatod, ha fixálni szeretnéd. Készen is vagy, már csak azt kell eldöntened, mit tárolj benne.

Vagány gyerekkonyha

A kicsik általában imádnak a konyhában tevékenykedni – nagyon cukik tudnak lenni, ahogy segíteni próbálnak -, 3 pofonegyszerű diy kartondoboz ötlet – mely a te otthonodat is feldobjaám sokszor inkább az a hasznosabb, ha csak játszásiból főznek, a saját konyhájukban.

Súlyos tízezrekért lehet is kapni jól felszerelt, trendi gyerekkonyhákat, de néhány üres karton felhasználásával te magad is el tudod készíteni, és a pénztárcád sem fogja megsínyleni a folyamatot.

Ha a fotón látható klasszikus konyhát szeretnél kialakítani csemetédnek, két nagyobb dobozra lesz szükséged. Első lépésként fog az egyik dobozt, és tervezd meg, rajzold fel, hol lesznek rajta az ajtók, majd sniccerrel vagy ollóval vágd ki őket három oldalról, a negyediken pedig hajlítsd be, a nyílásiránynak megfelelően.

A mosogató helyét is tervezd meg, a mosogató maga lehet egy nagyobb műanyag tál is vagy alufóliával bevont eldobható tányér, ennek a helyét is vágd ki, majd illeszd oda.

Vond be tapétával vagy csomagolópapírral az előlapokat, tervezd meg a felső konyhaszekrényt is a másik dobozból, melyet félbevágva ragaszd oda az alsó oldalát a konyha alsó részéhez (a már elkészült dobozhoz). További elemekkel is bővítheted a játékkonyhát, ha van hozzá elég dobozod, na meg türelmed. Mindenesetre a gyerkőc biztosan értékelni fogja az igyekezetet.

Madáretető

Ha szereted nyaranta az ablakodon behallatszó madárcsicsergést, érdemes a téli időszakban gondoskodni róla, hogy a madárkák szívesen tartózkodjanak otthonod közelében. A legegyszerűbb módszer erre, ha rendszeresen madáreleséggel látod el őket. Egyszerű 3 pofonegyszerű diy kartondoboz ötlet – mely a te otthonodat is feldobjatejesdobozból igazán csinos kis madáretetőt fabrikálhatsz, mely dísznek sem utolsó. A dobozon kívül hurkapálcára és madzagra lesz csupán szükséged, hogy funkcionáljon, na meg némi színes festékre, hogy jól nézzen ki.

Öblítsd ki és szárítsd meg a tejesdobozt, és fesd le kedved szerint – már ekkor találd ki, hogy hol lesznek az ablakai. Ha megszáradt, ollóval vágd ki a lyukakat az oldalába, itt tudnak majd bemenni a madarak.

A hurkapálca pedig azért kell, hogy legyen hol megkapaszkodniuk, ezt az ablak alja alatt kb. egy centivel szúrd át a dobozon, a doboz szemben levő oldalán pedig a kimenet lesz. A tetejére köss madzagot, hogy fel tudd akasztani a fára, szárítóállványra, vagy ahova szeretnéd, és már csak meg kell töltened eleséggel.

Képek forrása: 1/2/3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást