Semmi vegyszer! Így lesz ragyogó a fürdőszoba házi tisztítószerekkel

Semmi vegyszer! Így lesz ragyogó a fürdőszoba házi tisztítószerekkel

Címlap / Otthon / Háztartás / Semmi vegyszer! Így lesz ragyogó a fürdőszoba házi tisztítószerekkel / 2. oldal

Kellemetlen szagú lefolyók ellen

A lefolyók kellemetlen illatát legtöbbször – hacsak nem a szennyvíz visszafolyásáról vagy dugulásról van szó – a perem alatt, illetve a csőben kialakuló penész okozza. Ezt persze nem egyszerű elpusztítani, révén nem férsz hozzá a felülethez. Ha meg akarsz szabadulni tőle, először egy kevés szódabikarbónát hints az enyhén nedves mosdókagylóba a lefolyó köré, és súrold át vele a területet. A finom szemcsék a perem alá is behatolnak, és elpusztítják a penészgombát.

Ez után csepegtess a lefolyóba néhány csepp teafaolajat, ami rendkívül erős fertőtlenítő és gombaölő hatással bír. Végül dugd be a lefolyót, töltsd fel a kagylót forró vízzel és önts hozzá – méretétől függően – egy-két deciliter citromlevet. Gyorsan távolítsd el a dugót. Légy óvatos, érdemes egy fogót vagy csipeszt használni, hiszen minél forróbb a víz, annál jobb a lefolyó megtisztításához, de annál rosszabb a kezednek! A lezúduló forró, citromos víz végleg megszüntet minden kellemetlen szagot, és friss, tiszta illatot hagy maga után.

Tiszta, vízkőmentes WC és csaptelepek

A makacs vízkő feloldására talán még az ecetnél is hatékonyabb megoldást kínál a citromsav, amit bármelyik háztartási boltban vagy gyógyszertárban is beszerezhetsz. Csak szórd az enyhén nedves felületre, legyen szó a WC-kagylóról vagy a csaptelepről, hagyd állni néhány percig. Utána finom, súroló mozdulatokkal töröld át és öblítsd le a felületet. Különösen nagy előnye, hogy mivel enyhe savról van szó, mindenféle felületen bevethető, legyen az fém, zománc vagy akár csempe. Nem hagy maga után kellemetlen szagot, csak tisztaságot és citrusos frissességet.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást