Így szabadulhatsz meg a penésztől hat különböző felületen

Így szabadulhatsz meg a penésztől hat különböző felületen

Címlap / Otthon / Háztartás / Így szabadulhatsz meg a penésztől hat különböző felületen / 3. oldal

4. Festett felületek

A festett felületekre a fehérítő a válasz. Készíts 1/4 csésze fehérítőből és 2 csésze vízből oldatot, és ecsettel vidd fel a penészes területekre. Hagyd az oldatot 15 percig állni, majd öblítsd le. Szükség szerint ismételd meg a folyamatot.

5. Ruhák

A mosható szövetekből a penészt is kimoshatod. Nedvesítsd meg a penészes részt, és dörzsöld be por állagú mosószerrel. Ezután mosd ki a ruhadarabot a gyártó által megengedett legmagasabb hőmérsékleten 1/2 csésze klóros fehérítővel. Ha a ruhadarabot nem lehet forró vízben és fehérítőben mosni, áztasd 1/4 csésze oxigénes fehérítő oldatában, 1 liter meleg vízben 30 percig mosás előtt.

Ha kevésnek bizonyul a klór, készíts pasztát citromléből és sóból, és dörzsöl az érintett területre. Ezután szárítsd meg a ruhákat napfényben. Ismételd addig a folyamatot, amíg a folt el nem tűnik. Ez a módszer a rozsdafoltos ruhákon is jól működik.

6. Fürdőszoba

A fürdőszobában mindig vannak nehezen elérhető foltok, általában a berendezési tárgyak körül, ahol penész szaporodhat a habarcsban a csempék között. Áztass néhány vattacsomót fehérítőbe, és nyomkodd őket a nehezen hozzáférhető helyekre. Hagyd őket néhány órán át dolgozni. Végül távolítsd el a pamacsokat és meleg vízzel öblítsd le majd szárítsd meg a felületet.

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást