Párkapcsolat / Szerelem

Pasik mesélnek: „Így kértem meg a barátnőm kezét”

Pasik mesélnek: „Így kértem meg a barátnőm kezét”

Az interneten terjengő lánykérős videók elég magasra teszik a lécet a férfiak előtt, szerencsére azonban úgy tűnik, kreativitásban nincs hiány, ha életük szerelméről van szó. 5 pasit kérdeztünk meg, ők milyen körülmények között jegyezték el kedvesüket!

A csúcson

„Amióta csak ismerjük egymást, a közös hobbink a hegymászás. A következő célunkat most őszre tűztük ki, és már nagyon készültünk rá. Ez az időszak nálunk nem a romantikáról szól, hanem a határaink feszegetéséről és a fejlődésről. Ezért is jutott eszembe, hogy ebben a környezetben biztos nem számítana lánykérésre.

A hegymászáson túl az életünk elég spontán, ez az egy fix dolog van, ami mindkettőnknek nagyon fontos. Amikor felértünk a csúcsra, akkor ejtettem meg a lánykérést. Annyira felfokozott állapotban volt, hogy először fel sem fogta, miről van szó. A hegy tetején letérdeltem, és feltettem a bűvös kérdést, amire a legnagyobb örömömre igennel válaszolt.” – Ádám (34)

Ugyanazt csináltuk, mint az első randin

Gimis korunk óta ismerjük egymást, már nem nagyon vannak meglepetések a kapcsolatunkban. Pontosan tudjuk, mikor mire gondol a másik, ezért nehéz volt olyat kitalálnom, amivel nem bukom le már a programra invitálásnál. Arra gondoltam, hogy miért ne csinálhatnánk ugyanazt, amit az első randinkon, és amit azóta is mindig felemlegetünk. Elvittem őt görkorizni, ami elég viccesen alakult, mert a pincéből előhalászott korcsolyákban már alig tudtunk lábra állni. Szerencsére én hamar belejöttem, de neki több kilométer után sem ment. Féltem, hogy elmegy tőle a kedve, és akkor az egész varázsnak annyi, ezért inkább felajánlottam, hogy pihenjünk egy kicsit. Ekkor jött a legkellemetlenebb, de egyben legalkalmasabb része a programnak. Ő elesett, én pedig felsegítettem, és akkor elővettem a gyűrűt, hogy rám az élete hátralévő részében számíthat. Könnybe lábadt szemmel, görkorival a lábán a nyakamba ugrott.” – Krisztián (28)

Álom a tetőn

„Nem ismerek még egy olyan embert, aki annyira a romantikus filmek megszállottja lenne, mint a barátnőm. Ez a fő különbség köztünk, én inkább racionális vagyok. A lánykérés alkalmával viszont gyertyákban, rózsákban és hidegrázós zenékben nem volt hiány. A szüleim háza, pontosabban háztetője volt a helyszín. Ő csak egy szokásos vasárnapi látogatásra számított. A vacsi készítésében volt némi segítségem, de a dekoráció az én művem volt. A ház tetején megterítettem, körbeszórtam az asztalt rózsákkal és kivásároltam a helyi gyertya és virág kiskereskedést. Amikor megérkeztünk, a szüleim már nem voltak otthon, és úgy tettem, mintha őket keresném a házban. Majd mikor sehol sem találtuk őket, akkor kértem, hogy másszunk fel a tetőre, amit először nem értett, de nem kellett sokáig kérlelnem. A meglepetés pedig magáért beszélt.” – Gábor (31)

Füstbe ment terv

„Nyáron elutaztunk a Kanári-szigetekre, ahova már elvittem magammal a gyűrűt. Konkrét tervem nem volt, de mindig nálam volt, vártam a megfelelő alkalmat. Az egyik este egy vízpartra néző étterem teraszán vacsoráztunk. Minden ideális lett volna, egészen addig, amíg a mellettünk ülő asztalnál megtörtént egy lánykérés, amire Zsófi azt reagálta, hogy mennyire elcsépelt egy utazáson megkérni a barátnőd kezét.

Nem mondom, hogy nem csúszott le a gyűrű a zsebem legmélyére, de igazából a teher is lekerült a vállamról. Pár héttel később itthon sétáltunk, és egyszer csak gondoltam egyet, letérdeltem, és megkértem a kezét. Nekünk ez volt a legszebb pillanatunk, de persze elmeséltem neki a tervemet, és ettől csak még jobban imádta a spontán megoldásomat.” – Levente (32)

Bevirágozva

„Három éve voltunk együtt aznap, és megterveztem, hogy 3 szál rózsát kapjon különböző helyszíneken: az edzőteremben, a munkahelyén, az utcán – ez utóbbi igényelte a legtöbb szervezést, mert tudnom kellett, honnan hova megy, és mikor.

Minden kapott virág után felhívott, és egyre felfokozottabb volt a hangulata.

Este, amikor hazajött, akkor pedig ott vártam őt száz rózsából álló csokorral, és megkérdeztem tőle, hogy szeretne-e velem lenni az elkövetkező száz évben is.

Azt válaszolta, legyen csak nyolcvan. :)” – Peti (29)

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást