Otthon / Kert és terasz

10+1 párakedvelő növény a fürdőszobába

Párakedvelő növény

Páfrány

Az erdők egyik legszebb zöld növénye. Nem szereti a közvetlen napsütést, de szépen fejlődik a fürdőben. Érdemes magasabbra rakni, így a lelógó hosszú levélszárai még csodálatosabb látványt fognak nyújtani.

Buzogányfa

Nagyon impozáns nagyra növő levéldísznövény. Kifejezetten kedveli a fényt, és ha egy kis közvetlen napsütést is kap, gyönyörűen növekszik. Akár 2-3 tövet is ültethetünk egy kaspóba, nagyon látványos eredmény fogunk elérni. Tartásánál ügyelni kell arra, hogy nehogy túlöntözzük. Erősen locsoljuk meg, azután hagyjuk kiszáradni a földjét.

Könnyezőpálma

Eredeti élőhelyén, a Közép-amerikai dzsungelekben csak szórt fényhez jut hozzá, ezért remekül tartható sötétebb környezetben is. Közepes intenzitású locsolást igényel, a pangó vizet azonban nem kedveli, könnyen berohadhat. Ha megfelelő körülményeket biztosítasz neki, hatalmas, lukacsos, fényes levelekkel hálálja meg a törődést.

Bromélia

Igazán látványos, színes éke lehet a fürdőnek. Ahhoz, hogy szépen növekedjen sok fényre, vízre és melegre van szüksége. A broméliákat sokan tévesen a közepüknél található tölcséren keresztül öntözik. Ez csak akkor szükséges, ha hidegebb, száraz környezetben tartod, máskülönben a növény pusztulásához vezethet. Teheted közvetlenül az ablakba, de félárnyékban is megél.

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Rákvirág

Gyönyörű, mintás levelei teszik különlegessé ezt a párakedvelő növényt. Akkor is ideális választás, ha a fürdődbe nem jut be sok fény. Sőt! Kifejezetten az árnyékosabb részeket kedveli, és az egyenletes meleget. A szoba legsötétebb sarkait is ünnepi díszbe öltözteti.

Vitorlavirág

Szintén nem fényigényes növény, jól tűri az árnyékosabb területeket. Ne érje közvetlen napfény, a földjét pedig mindig tartsd nedvesen. Nagy melegben a leveleket is permetezd le vízzel, de vigyázz, hogy a fehér virágokra ne kerüljön. Ellenkező esetben azok megsárgulnak, és a növény elhullatja őket.

Anyósnyelv

Hivatalos megnevezése sansaveria, de köznyelvi nevét nem véletlenül kapta. Nagyon szívós növény, így tartásával azok is próbálkozhatnak, akik nem szerencsések a virágok terén. Jól viseli a félárnyékot, de a legsötétebb sarkokban is vidáman él! Egyetlen ellensége a túllocsolás, ilyenkor az óriási, lándzsaszerű levelek alulról kocsonyásodnak, és kidőlnek a cserépből.  

Vízipálma

Tökéletes választás a fürdőszobába. Igénytelen, félárnyékot kedvelő növény, melyet bőven kell öntözni. Mint az a nevéből is kiderül ez a pálma kedveli a pangó, akár a cserepet is ellepő vizet. Arra azonban figyeljünk, hogy talaja tápanyagban gazdag legyen.

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Tenyeres arália

Elegáns növény mely szereti a bőséges, szűrt fényt, azonban a közvetlen napsütéstől könnyen tönkremegy. Ameddig növekedési szakaszban van bőségesen öntözzük, azután azonban két locsolás között hagyjuk nyugodtan kiszáradni a földjét. Ültessük nagyobb cserépbe, és gondosan válasszuk meg a helyét, mert ha így teszünk dús, magas, zöldellő szépséggel gazdagíthatjuk a fürdőnket.

Borostyán

Ha szeretjük, amikor egy növény nem csak a cserepe közvetlen környezetét ékesíti, akkor a kúszónövények tökéletes választást jelentenek. Közöttük is különösen szép a borostyán, mely nagyon jól fejlődik a párás környezetben is. Nem szereti a közvetlen fényt, inkább félárnyékos helyet keressünk neki. Érdemes lógatni, vagy a szekrények tetejére rakni a cserepét, mert akkor érvényesülnek a lelógó, támasztékot kereső, hosszú indák.

Csokrosinda

Tarka leveleivel csempész mosolyt a szemlélő arcára. A csokrosinda akkor a legszebb, ha sok, szűrt fényhez jut, de a közvetlen napot nem szereti, a levelei megéghetnek tőle. Locsoljuk rendszeresen, de két alkalom között a földjét csaknem teljesen hagyjuk kiszáradni. Megfelelő ápolás mellett a növény gyorsan szaporodni kezd, és lelógatja saját kicsinyített másait az indái segítségével.

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást