Válassz körültekintően kupont a nyaraláshoz!

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Annak ellenére, hogy valósággal áramlanak ránk a kuponos kedvezmények a neten, még mindig akadnak olyanok, akik nem hisznek az akcióknak és egyszerűen félnek kedvezményt vásárolni. Pedig nem feltétlenül átverés az akár 70-80%-os engedmény sem, ugyanakkor tény, hogy néhány dologra ügyelned kell a vásárlás során.

Hogyan érdemes keresned?

Amennyiben elsődlegesen a keresés időtartamának csökkentése a célod, úgy célszerű olyan oldalakon válogatnod, amik a többi kuponos portálról gyűjtik be a találatokat.

Ezek hasonlóképpen működnek, mint a közismert kereső, csupán kizárólag a kuponokra koncentrálnak (pl. Qponverzum). Előnyük a széles választék, hátrányuk, hogy nem feltétlenül ellenőrzik a forrást.

Utóbbi kiküszöbölésre persze inkább nézelődhetsz olyan oldalak kínálatában is,  amik csak saját kuponjaikat hirdetik, tehát leellenőrzik a hirdető hitelességét (pl. SzállásOutlet) és ügyfélszolgálati irodát működtetnek annak érdekében, hogy semmilyen visszaélés ne történhessen.

Ezen felül akad még egy főbb lehetőséged: nem csupán kupont vehetsz, hanem akár licitálhatsz is a különböző nyaralásokra (pl. Gulliver). Ezek az oldalak szintén megbízhatóak, hiszen a licit ugyancsak egy portálon belül zajlik, a vásárlás során nem irányítanak át máshova.

 

Nagyon fontos az ellenőrzés

Bármelyik lehetőséggel is élsz, nagyon fontos, hogy a kupont minden esetben ellenőrizd.

Hangzatosnak tűnik a 80%-os kedvezmény, ami akár igaz is lehet, de ilyen nagy engedmény során szinte mindig van valamilyen buktató.

Az adott kupon megtekintése során mindig nézd meg az extra költségeket, gyakori, hogy valamilyen felárral kell majd számolnod, például a hétvégi foglalások esetén.

De előfordulhat az is, hogy a jelentős kedvezmény szezonon kívülre vonatkozik, tehát feltétlenül meg kell nézned a foglalási naptárt (ezt általában a kupon alján, oldalán találod).

Ez az első ellenőrzési pont, amit sosem szabad átugrani, hiszen ha a dátum nem stimmel, akkor a kupont könnyen a kukában is landolhat!