5 dolog, amit nyugodtan hagyj otthon, amikor elutazol

Nagy Niki
Írta: ,

Még a fapados repülőtársaságoknál is egyre többet kell fizetni a poggyászért, ezért érdemes úgy tartalékolni a hellyel, ahogy csak lehet – ehhez pedig az is kell, hogy tudd, mit hagyj otthon még akár egy hosszú utazás alkalmával is. Ezeket egész nyugodtan kifelejtheted a bőröndödből, mert nem lesz rájuk szükséged, vagy pedig könnyedén tudod pótolni őket az utazás helyszínén is.

Tusfürdő, sampon és testápoló

Ha hotelben szállsz meg, és nincs semmiféle extra igényed (ekcémás bőr, vagy bármi hasonló), akkor az utazás idejére valószínűleg tökéletesen megfelelnek majd azok a fürdőszobai kellékek, amelyeket ott kapsz.

Ha a hajad igényli a különleges ápolást, vigyél magaddal mini tégelyekben a kedvenc termékeidből, de az egészet még véletlenül se pakold be, mert teljesen felesleges.

Még az apróságokat is inkább válogasd meg! Ha hosszabb időre utazol, akár még a célállomáson is nyugodtan vásárolhatsz belőlük, drogériák mindenhol vannak, és ha nem sokkal drágább országba mész, nem fogsz rajtuk sokat bukni.

Hajszárító

Hacsak nem erősen makacs a hajad, és nem olyan helyre mész, ahol a szálláson is mínusz tíz fokban kell fagyoskodnod, ne szenvedj a hajszárítóval – vagy lesz az apartmanban is, vagy pedig egész nyugodtan megszáríthatod a hajadat a szabadban is. Hosszú távon nem a legjobb megoldás, de arra a néhány éjszakára igazán kivitelezhető, és megspórolod a nagy hajszárító helyét a bőröndödben.

Kép forrása: suwannar1981.gmail.com/depositphotos.com

Cipők

Lásd be: általában legalább egy párral több cipőt pakolsz, mint kellene. Gondolkozz előre, és párosítsd össze a lábbeliket a szettekkel, amiket viszel magaddal. Így elkerülheted, hogy feleslegesen dobj be két magassarkút, vagy hogy olyan cipőt vigyél magaddal, amit nem is fogsz felhúzni.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!