Kevés pénzből utazol? Trükkök, amikkel sokat spórolhatsz az étkezésen

Marcali Nóra
Írta: ,

Nincs is jobb dolog a világon, mint utazni, más tájakat, kultúrákat és embereket megismerni, ehhez azonban néha mélyen a pénztárcánkba kell nyúlnunk. Ha véletlenül sikerül kifogni egy olcsó repjegyet és meg tudunk szállni egy kedves ismerősnél, akkor is ennünk kell valamit az utazás alatt – már csak azért is, mert az ételek is szerves részét képezik egy ország megismerésének. Mutatunk néhány remek trükköt, hogy hogyan spórolj az ételen, ha utazol.

Keress olyan szállást, ahol konyha is van

Persze senki sem várhatja el az embertől, hogy egy utazás során ne kóstolja meg a helyi különlegességeket, azonban előfordulhat, hogy valamiről le kell mondani. A magam részéről inkább kihagyok egy drága éttermi vacsorát, ha helyette bejuthatok még egy izgalmas múzeumba, felmehetek egy kilátóba, ahonnan csodás rálátás nyílik a városra, esetleg befizethetek egy városi sétára, ahol helyi idegenvezetők mesélnek a város történelméről. A legjobb, ha már a tervezésnél gondolsz erre és olyan szállást keresel, ahol saját vagy közös konyha is rendelkezésre áll és lesz esélyed összedobni egy egyszerű vacsorát azokból a holmikból, amiket a boltban vásároltál.

Ha teheted, ne a frekventált részeken található üzletekben vásárolj, hiszen ott biztosan minden drágább, hanem nyomozd ki előre, hogy melyik a helyiek kedvenc piaca vagy élelmiszerboltja, ahol olcsóbban juthatsz hozzá a friss alapanyagokhoz.

Persze add meg magadnak a lehetőséget, hogy kipróbálsz egy helyi reggelit és ebédet vagy vacsorát, de hidd el, bánni fogod, ha minden pénzedet csak ételekre költöd.

Legyen nálad kulacs

A városnéző séták alatt nagy szükséged lesz rá, hogy mindig elegendő folyadékot vigyél be a szervezetedbe, azonban ha minden alkalommal veszel valamilyen üdítőt, az apránként, de biztosan megdobja az utazás költségét. Nem is gondolnád, hogy mennyit tudsz majd spórolni azon, ha mindig tartasz magadnál egy újratölthető palackot vagy kulacsot és egyszerűen megtöltöd, ha szembejön egy ivókút vagy egy csap, a környezettudatosságról nem is beszélve!