Ide érdemes kiruccannod a tavaszi hosszúhétvégén

Bodnár Alexa
Írta: ,

Utazni nem csak nyáron érdemes, sőt, néhány úti cél éppen tavasszal a legszebb, sőt, az időjárás is sokkal jobb ilyenkor rengeteg helyen, hiszen nem kell a fullasztó meleggel küzdened. Kirándulni is tavasszal a legjobb, ezért érdemes lehet akár olyan helyszínt is választanod, ahová kimondottan túrázási céllal indulsz. Összegyűjtöttünk néhány olyan helyet neked, ahol eltölthetsz tavasszal egy kellemes hosszúhétvégét, és még a pénztárcád tartalma sem fog túlzottan megcsappanni az utazás miatt.

Firenze, Olaszország Kép forrása: travelswithtracy.net

Toszkána fővárosa tökéletes úti cél azoknak, akik a gasztronómia és a művészetek rajongói. Tavasszal még nincs elviselhetetlenül meleg sem, átlagosan 19-20 fok körüli a legmagasabb hőmérséklet.

Firenze városa akkor lett kulturális központ, amikor a Medici dinasztia uralkodott itt, akiknek köszönhetően a mai napig számos műalkotás maradt itt fent. A város ideális hosszúhétvégézőknek, ha a múzeumoásra és a városlátogatásra csak egy napot szánsz, a maradék időben érdemes kiélvezned a helyi gasztronómiát.

Tésztás, húsos és zöldséges ételek is bőven szerepelnek a helyi étlapokon, de a firenzei sajtokat, borokat és fokhagymás-olíva olajos ételeket is érdemes megkóstolnod.

 

Kréta, Görögország Kép forrása: 500px.com

A legnagyobb görög szigeten már tavasszal is 16-18 fokos időjárásra és 20 fokos tengerre lehet számítani, ezért tökéletes kirándulási helyszín ezekben a hónapokban is, főként mivel az előszezonban még jóval olcsóbb is, mintha nyáron utaznánk.

Kréta tavasszal teljesen virágba borul, ezért ha nem is strandolós üdülést tervezgetsz, akkor is csodálatos kikapcsolódásra számíthatsz.

A sziget a várakkal, romokkal tökéletes kirándulóhely a történelem szerelmeseinek, Krétához tartoznak olyan mitológiai történetek is, mint a Minótaurosz és a labirintus. A sziget élővilága is nagyon gazdag, és Európa legnagyobb pálmaerdőjét is itt tekintheted meg.