SUV: unisex nagyvárosi életstílus egy Suzukival

Szendrey Adrienn
Írta: ,
SUV: unisex nagyvárosi életstílus egy Suzukival

A Suzuki kompromisszumok nélküli megoldást kínál a vagány városlakóknak, hiszen autói nemcsak biztonságosak és gazdaságosan üzemeltethetőek, de magas felszereltséggel és modern megjelenéssel rendelkeznek. A márka innovatív modellje, a Vitara karakteres külsejével és előremutató technológiai berendezéseinek köszönhetően tökéletes választás. (x)

 

Külső: készen állsz a kalandra?

Az SUV modell fejlesztésénél kezdettől fogva elsődleges irányelv volt a személyre szabhatóság. A Vitara sportosan elegáns külsejét 15 féle színkombinációval teheted még exkluzívabbá. A Suzuki család közül a Vitarához lehetett első ízben kéttónusú fényezést választani. Az új Vitara markáns dizájnja a sportos szabadidő autók formatervezési örökségét viszi tovább és tartja életben a fiatal és laza szellemiséget, mely minden kalandra készen áll! 

Műszaki részletek és fenntarthatóság: nem kér sokat

Az impozáns, karakterisztikus külső meggyőző belsőt rejt. Kétféle motorváltozat érhető el a Vitarában: 1.0 literes, 110 lóerős, továbbá 1.4 literes, 140 lóerős BoosterJet turbómotor. Előbbi ötsebességes, utóbbi hatsebességes manuális váltóval érhető el, valamint mindkét BoosterJet motorhoz kérhető automata váltó is, tökéletesített áttételezéssel, kiváló gyorsulással. 

A dinamikus, nyomatékos erőforrások kedvező kombinált fogyasztási értékkel bírnak: az 1.4-es motor 5,8 litert fogyaszt átlagosan, míg az ezres változat megelégszik 5,3 liter benzinnel 100 kilométeren.

A város gyerekjáték: utcai harcos

Az automata váltó megkönnyíti a városi közlekedést, mindenben a vezető segítségére van, ezért kiváló választás a metropolisz polgárainak. Parkolni sokszor nem egyszerű, szűkösek a helyek, rosszul parkolnak a többiek, de még szerencse, hogy a megfelelő felszereltséget választva a Vitara tolatókamerával és érzékelőkkel is fel van szerelve. 

Nem nehéz összezavarodni egy forgalmas városban, megannyi tábla és utasítás vár szinte minden sarkon. A Suzuki Vitara fedélzetén nem muszáj kizárólag a szemedre hagyatkoznod, ugyanis az autó helyetted is látja és értelmezi a táblákat, ezzel segít betartani a korlátozásokat. A táblafelismerő rendszer sebességkorlátozásra vonatkozó vagy behajtást tiltó táblák érzékelésekor megjeleníti az adott jelzést a műszeregységen, ennek következtében az autó figyelmezteti a vezetőt, hogy épp milyen szabály van érvényben.

Biztonsági berendezések: szinte csak az nincs, ami nem is kell

A Suzuki korábbi modelljeihez képest a Vitara számos technológiai újítással nyűgözi le felhasználóit. Több vezetéstámogató berendezés is ebben a modellben debütált, mint például a holttérfigyelő vagy a hátsó keresztirányú forgalomfigyelő rendszer, melyek nagy segítséget nyújtanak a vezetőnek.

Az autó stabil úttartásáért az ALLGRIP Select technológia felel. A rendszer lényege, hogy a vezető a biztonságos vezetési élmény érdekében négy üzemmód (auto, sport, lock, snow) közül választhatja ki az adott útviszonyoknak legmegfelelőbbet. Működés közben az elektronika nagyobb nyomatékot juttat a hátsó kerekekre, ha az útfelszín állapotából, a gázpedál pozíciójából és a kormányszögből következtethetően úgy érzékeli, hogy az első kerekek kipörögnének.

A megújult Vitara megjelenése még határozottabb, motorjai fürgébbek és sportosabbak, így a városi élet nagykövetének külseje feltűnőbb, karaktere pedig erősebb lett. 

Figyelem: a cikkben említett vezetéstámogató rendszerek minden esetben CSAK segítenek, NEM HELYETTESÍTIK a sofőr odafigyelését, éberségét, körültekintését.

 

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!