Hamarosan repülsz? – 5 dolog, amit a saját érdekedben semmiképp se tegyél meg

Szirák Viki
Írta: ,

Míg korábban a repülős utazás igazi luxusnak számított, addig mára már rengeteg olcsó fapados járatot lehet találni, amelyek segítségével jó áron utazhatsz el csodálatos helyekre. Ha nyáron már te is repülővel utazol el vakációzni, érdemes képben lenned arról, mi az, amit semmiképp sem jó ötlet megtenni egy gépen!

A kontaktlencse nagyon hasznos találmány a hétköznapok során, azonban kétség kívül szárazabbá teszi a szemed egy egész napos viselés után.

A repülés közben a nagy magasság miatt a levegő is sokkal szárazabbá válik a kabinban, így ez kombinálva a lencsével nagyon kellemetlen érzést eredményezhet a szemednél.

Könnyebben kiszáradhat, sőt, be is pirosodhat, így sokan azt javasolják, hogy inkább szemüvegben utazz hosszabb távon.

Míg egy órákon át tartó autós utazásnál érthető, hogy kényelmetlenné válik a szandálod, és inkább mezítláb utazol, addig a repülőgépen ezt semmiképp se tedd meg.

Nem csak azért, mert mások számára zavaró lehet, hanem azért is, mert ez akár az egészségedet is károsíthatja!

Noha a repülőket gyakran takarítják, a padlón található szőnyegben könnyebben megbújnak a baktériumok, mint a székeken, a turbulencia pedig csak még inkább rátesz erre egy lapáttal.

A visszakeringetett levegő egyébként is több fertőzést okozó részecskét tartalmaz, így gyakoriak a megbetegedések repülés után, pláne, ha mezítláb utaztál.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba