Olcsó repülőjegy? Íme néhány kevésbé ismert trükk profi utazóktól

Stumpf Bea
Írta: ,

Az utazás manapság már nem luxus, hiszen akár pártízezer forintból ki lehet hozni egy hosszúhétvégét, a repülőjegyeket pedig töredékáron is megszerezheted, ha ügyes vagy. Persze ahhoz, hogy ez mind összejöjjön, kell egy kis rutin, néhány igazán profi trükk és persze egy kis szerencse is. Na de ne is szaladjunk ennyire előre, inkább azon gondolkozz, hogy hova is utaznál legközelebb, ha ugyanis tovább olvasol, biztosan rögtön foglalni akarsz majd!

A tökéletes időzítés Kép forrása: wishyouwerenorthwest.com

Ha sokszor utazol és imádod a repülőjegy portálokat böngészni, akkor azt már biztosan tudod, hogy a legtökéletesebb időpont egy repülőjegy megvásárlásához a keddi nap.

Az azonban nem mindegy, hogy melyik kedd, ugyanis a profik szerint az sem jó, ha túl korán akarsz foglalni, hiszen 6 hónapnál távolibb időpont esetén akár majdnem 20 százalékkal is magasabbak lehetnek az árak.

Ne kérdezzétek miért, ez egyszerűen csak így van.

Tipp: Ha nincs konkrét dátum vagy nap, amikor meg kell érkezned az adott úticélra, csak egyszerűen nézelődsz, akkor légy rugalmas a dátumokkal kapcsolatban és a repülőjegy legyen az első, amit megveszel, minden mást ugyanis könnyebb lesz majd ehhez igazítani!

Lehet, hogy még nem gondoltál bele, de hidd el, néha jobban jön ki egy utazás, ha különböző állomásokat iktatsz be és nem csak a megszokott oda-vissza jegyeket böngészed.

Mit is jelent ez?

Ha például Rómába mennél, de csak az odaút jegye van kedvező áron, akkor két opciód van.

Vagy visszafelé keresel egy másik légitársaságot és úgy variálod az utad, hogy a legkedvezőbben jöjjön ki az ár vagy ha belefér az idődbe, akkor összevonhatsz két utazást és Rómából nem rögtön haza foglalsz egy jegyet, hanem egy másik városon keresztül, ahol szintén eltölthetsz néhány napot.

Nem is rossz ötlet, nem igaz?