Ne a viták miatt maradjon emlékezetes - Így készülj fel a családi nyaralásra, hogy elkerüld a drámákat

Balatoni Dóra
Írta: ,

Sajnos egy évben csak nagyon kevés szabadnappal gazdálkodhatunk, ezért nagyon fontos, hogy ezt a keveset is úgy tudjuk eltölteni, hogy közben 100 százalékig pihenünk és lazítunk. Egy-egy családi perpatvar hamar keresztül húzhatja a számításainkat, épp ezért érdemes már jó előre felkészülni a nyaralásra. Cikkünkben összeszedtük, mi az, amit mindenképp tarts szem előtt indulás előtt, ha együtt utazik a család!

Minden ember más, természetes, hogy a nyaralás alatt is mást szeretnénk csinálni. Épp ezért, mielőtt elindultok, legalább írjátok össze vázlatosan, hova mennétek el és mit néznétek meg szívesen.

Ne ott derüljön ki, hogy a gyerekek hisztiznek a félnapos múzeumlátogatás miatt vagy hatalmas vita alakul ki azzal kapcsolatban, hogy pizzériában vagy kínai étteremben vacsorázzatok.

Legyen A- és B-verzió is, valamint gondolkodj kompromisszumos megoldásokban, olyan ötletekben, amelyek mindenkinek jók. Az egyik nap menjetek oda, ahova te és a párod szeretnétek, a következő napon pedig hadd dönthessenek a programokról a gyerekek.

Nagyjából kalkuláld ki azt is, mi mennyibe kerül ezek alapján, ne a helyszínen kelljen megmondani a kicsiknek, hogy esetleg valamit nem engedhettek meg magatoknak.

Mindenki jobban jár, ha elkerülitek a hisztit.

A nyaralás intenzív együttlétet jelent a családtagokkal. Történjen bármi, csak egy hotelszobátok van, viták alkalmával nem lehet csak úgy elvonulni egy másik szobába.

Ennek ellenére ügyelj arra, hogy mindenkinek legyen szabad tere és próbáljatok olyan programokat is találni, amikor kicsit önmagatokkal is foglalkozhattok.

Szeretnél egy kicsit nyugodtan napozni és rejtvényt fejteni a parton? Addig a gyermekek építsenek homokvárat! Ők is lefoglalják magukat és te is kikapcsolódhatsz egy kicsit.

Gondolj arra, nem kell mindent együtt csinálnotok, nem szabad mindent ráerőltetni a másikra, bár együtt nyaraltok, nyugodtan csinálja mindenki azt, amit szeret.

Hidd el, így vitákból is kevesebb lesz.