Megúsznád a karácsonyt? Ezek a legjobb úticélok!

Dienes Petra
Írta: ,

Vannak, akik imádják a telet, a karácsonyt és az ezzel együtt járó sürgés-forgást, de vannak olyanok is, akik ki nem állhatják a hideget és az egész ünnepi mizériát. Ha te is az utóbbi tábort erősíted, akkor mutatjuk azokat a helyeket, ahol garantáltan elhagyhatod a nagykabátot decemberben is, és megszabadulhatsz a karácsonyi őrülettől!

Tenerife – a Jolly Joker

Ha szeretnéd még decemberben is a hasadat süttetni, akkor irány Tenerife, annak is inkább a déli része.

Jó hírünk van a családosok számára is, hiszen az aquaparkok még télen is nyitva tartanak és a medencék is fűtöttek. Gyakran emlegetik a szigetet „2. Ibizának”, hiszen itt is hatalmas élet és nyüzsgés van minden este, és ha azt gondolnád, hogy ez csak a nyári időszakra vonatkozik, akkor tévedsz.

Ráadásul ilyenkor télen nagyon kedvezményes áron juthattok el a szigetre. Három csillagos szállodában, már 165 euróért is megszállhattok 7 éjszakára, kisebb apartmanokat pedig 50-60 euróért is tudtok már bérelni.

Amalfi – a leárazások szigete

Amalfi egy igazi álomsziget Olaszország déli részén. Gyönyörű, színes épületekkel, színtiszta, kék tengerrel és egész évben tartó kellemes hőmérséklettel.

Az ország egyik legmelegebb régiója, decemberben az átlaghőmérséklet 15-20 fok körül mozog, ami tökéletesen alkalmas arra, hogy ellátogassatok az Amalfi katedrális tetejére, Viteri sul Mare-ban, ahol egyedi kerámiákat vásárolhattok.

De a legjobb még hátra van. A sziget üzleteiben december közepétől február végéig hatalmas leárazások vannak, a 80%-os árcsökkenés mindennapi dolognak számít. Amennyire drága az élet Amalfin a nyári hónapokban, télen annyival olcsóbb minden.