Mégiscsak a jómód boldogít? Ezek a világ legboldogabb országai

Balatoni Dóra
Írta: ,

Idén is elkészült a World Happiness Report, azaz a világ legboldogabb országait összesítő lista. Összeállításkor olyan tényezőket vettek figyelembe, mint például a várható élettartam, az egészségügy állapota, a GDP vagy éppen a helyiek közvetlensége. Lássuk, mely országok végeztek a 2017-es lista első 5 helyezettje között!

A skandináv ország a tavalyi negyedik helye után ugrott fel idén az elsőre.

Amellett, hogy Norvégia jelenleg a világ legboldogabb országa, nagyon magas az itt élő emberek várható élettartama (körülbelül 81 év), az oktatás és az egészségügy is jól működik náluk.

Kétségtelenül ez a kontinens egyik legszebb része, csodálatosak a fjordjai, gleccserei és természeti képződményei. Norvégia remek hely lehet továbbá az aurora borealis megfigyelésére is.

Érdekesség, hogy az ókorban úgy tartották, hogy a sarki fény nem más, mint egy istenek által küldött jel.

 

Dánia

Dánia elveszítve tavalyi első helyét, ezúttal a második helyen végzett a világ legboldogabb országait összesítő listán, ám így sincs okuk a szégyenkezésre.

A várható élettartam az országban 80 év és a vagyoni különbségek is viszonylag kicsik.

Érdemes megemlíteni, hogy a fővárosuk, Koppenhága igazi kerékpáros város, a helyiek nagyjából harmada rendszerint biciklivel jár dolgozni – köszönhetően a remekül kiépített kerékpárutaknak.

A város kikötője pedig világhírű: a Nyhavn lenyűgöző színes házairól készült fotókat bármely Dániába csábító utazási prospektusban megtaláljuk.