Megéri hibrid autóval járni (?)

bien.hu
Írta: ,
Megéri hibrid autóval járni (?)

Az élet legtöbb területén találkozhatunk klasszikus, már-már közhelyes spórolási javaslattal: ne folyasd a vizet, miközben fogat mosol, kapcsold le a villanyt, ha kijöttél a szobából, ne nyitogasd feleslegesen a hűtőt, nem mozi az, hogy percekig nézd. Ezek mindegyike rendkívül hasznos, bár kissé unalomig ismételt tanács. (X)

Mi a helyzet a közlekedéssel?

Az, hogy használj ár-összehasonlító weboldalakat, telefonálj ingyenes alkalmazásokon, ahol a vonal minősége jobb, mint a hagyományos, már nagymértékben közelít az aktuális, jelenkori, mindenekelőtt hasznos és könnyen betartható útmutatásokhoz. De mi a helyzet a közlekedéssel? Mit tegyen az, aki nem csupán a pénztárcájára fókuszál, de igyekszik óvni a környezetét, gondol a fenntartható jövőre, megvan benne a hajlandóság, hogy elengedje a belső égésű motorokat, ugyanakkor a tisztán elektromos meghajtású autók még nincsenek elérhető közelségben számára? 

Hibridet mindenkinek!

Tehát akkor még egyszer a kérdés: mit tegyen az, aki nem csupán a pénztárcájára fókuszál, de igyekszik óvni a környezetét? A rövid …és a hosszú válasz is az, hogy vásárolj hibrid üzemű autót! 

Konvencionális jelentése szerint a „hibrid” szó (keverék) két különböző dolog elemeiből előállott valami (működés, eszköz), jelen esetben erőforrás. A legtöbb autógyártó, így a Suzuki is, úgy alkotta meg hibrid motorral szerelt modelljeit, hogy az újgenerációs, környezetbarát technológia nagyobb tömeghez tudjon eljutni, ezáltal a jóval takarékosabb autók árcéduláján nem szerepel lényegesen drágább összeg. Ezt a filozófiát megfogadva, a hibrid autókhoz csekély felárral lehet hozzájutni.

Az elektromos jobb, nem?

Nem kizárólag azon felhasználók számára lehet okos döntés hibrid autóval járni, akik bolygónk jövőéért aggódnak, hiszen azontúl, hogy a kevert üzemű motorok károsanyag-kibocsátása mérsékeltebb, még a tulajdonos pénztárcájára is jótékony hatással bír, főleg hosszútávon.

A kizárólag belső égésű motorokkal szemben egyértelmű előnyre tesz szert a hibrid, de mi történik, ha szembeállítjuk egy tisztán elektromos autóval? 2019-ben egy provizórikus időszakban élünk, mely során szélsebesen csökken az akkumulátorok ára, ugyanakkor ez a csökkenés még mindig nem eredményez a tömegek számára elérhető vételárat. Ezért a hibrid autó feltehetően jó pár évig megőrzi árelőnyét, ugyanis egy hibrid számottevően kisebb akkumulátor-kapacitást igényel, mint elektromos társa. Így hozza megszerezhető közelségbe mindenki számára a tisztább városi levegőt és a takarékosabb életmódot.

Ha ehhez még társítjuk az alacsony fogyasztást és kedvező fenntartási költségeket, a kiemelkedő megbízhatóságot és értékállóságot, akkor a benzineshez képesti felár nem is tűnik drámainak. A jövő már elérkezett, itt van a szalonokban – akit felvillanyozott a téma, ugorjon be egy Suzuki kereskedésbe és tegyen egy próbát.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!