A legmenőbb szlovák sípályák, ha nem utaznál nagyon messzire

Zabolai Margit
Írta: ,

Elég csak a szomszédba menni, és máris szuper sípályák közül válogathatnak a lesiklás szerelmesei. Ha ti is terveztek egy síelős telelést a közeljövőben, akkor az alábbi pályákat érdemes fontólóra venni!

Donovaly (Dóval) Kép forrása: wikipedia.org

Az Alacsony-Tátra és a Nagy-Tátra találkozásánál található egykori szénégető telep ma modern síparadicsom, ami a magyar turisták körében is nagy népszerűségnek örvend.

Nem véletlenül, hiszen gyakorlatilag hóbiztos, és síiskola, síóvoda, valamint összesen 11 km sípálya várja a siklás szerelmeseit. A leghosszabb pálya 2 km hosszú, hegyek, völgyek, büfék és éttermek bőséggel akadnak a környéken, és még Budapesttől sem kell olyan messzire menned.

Mi kell még ahhoz, hogy valami Szlovákia egyik legvonzóbb síparadicsomává váljon?

Jasná Kép forrása: wikipedia.org

Valószínűleg sokan osztják a véleményt, hogy ha csak egy szlovák síparadicsomba tudsz ellátogatni a szezonban, akkor annak Jasnának kell lennie. Jasná Szlovákia legnagyobb összefüggő pályarendszerével rendelkező, 5 csillagosra értékelt síközpontja, ahol egy évben akár 150 napon is friss, porhanyós hó várja a csúszni vágyókat.

A pályákra a feljutást felvonók segítik, melyek egy nemrégiben kivitelezett fejlesztés eredményei, így a legmodernebb elvárásoknak is megfelelnek. A freestyle kedvelőit jól felszerelt park várja fém korlátokkal, ugratókkal és különböző nehézségi fokokkal, de kezdőknek nem kimondottan javasoltak a sípályák Jasnában.