A 10 legjobb ország a világon 2019-ben – Egy felmérés szerint

Irimiás Alíz
Írta: ,

Aki élt már külföldön huzamosabb ideig, tudja, hogy máshol sincs kolbászból a kerítés, még ha néha úgy is tűnik. Mindenhol vannak jó és kevésbé jó dolgok, attól függ, mit keresünk az életben: karriert építünk, vagy inkább a családdal foglalkozunk, netalán saját vállalkozásunkból szeretnénk megélni. Az, hogy ki mit talál jobbnak és élhetőbbnek, teljesen szubjektív, de a jog- és közbiztonság, a környezetvédelem, a vállalkozásindításhoz szükséges feltételek, az oktatás színvonala, a gazdasági helyzet, a szociális háló, a munkakörülmények mind meghatározzák azt, hogy hogyan érezzük magunkat az adott országban.

A US News & World Report minden évben elkészíti a világ legjobb országainak listáját. Az életminőség, a gazdasági helyzet, az oktatás, a környezetvédelem, a nemek közötti egyenlőség vagy a nőkkel való bánásmód alapján összeállított rangsorban 2019-ben az alábbi országok szerepeltek a legjobban.

Svájc már a harmadik éve vezeti a listát, Japán pedig hatalmasat ugrott a rangsorban a tavalyi 5. helyről a 2. helyre. Hollandia lekerült a 11. helyre, így Norvégia bekerülhetett a TOP10-be.

10. Franciaország – a világ egyik leglátogatottabb országa ismét felkerült a listára, és ezt az eredményt a kulturális befolyásának és a világörökségeinek köszönheti.

9. Norvégia – új szereplő a tízes listán, Hollandiát túrta ki. Az előkelő helyezést a gyermeknevelési elveinek, a környezettudatos életmódnak, és az állampolgárairól való gondoskodásnak köszönheti.

8. Amerikai Egyesült Államok – a világ legnagyobb gazdaságával rendelkező országa töretlenül őrzi a 8. helyét, és a világ többi államára leginkább hatást gyakorló országnak számít.

7. Ausztrália – összességében a 7. helyen szerepel a listán, de az egyedül utazást és a nyugdíjba vonulást tekintve az első öt ország között van. Az élhető városok és az életminőség is az erősségei közé tartozik, csakúgy, mint a társadalmi környezet.

6. Svédország – a skandináv államot leginkább a zöld környezet, a gyermeknevelés és a vállalakozások iránti nyitottsága miatt találták vonzónak.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba