A 10 legjobb ország a világon 2019-ben – Egy felmérés szerint

A 10 legjobb ország a világon 2019-ben – Egy felmérés szerint

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / A 10 legjobb ország a világon 2019-ben – Egy felmérés szerint

Aki élt már külföldön huzamosabb ideig, tudja, hogy máshol sincs kolbászból a kerítés, még ha néha úgy is tűnik. Mindenhol vannak jó és kevésbé jó dolgok, attól függ, mit keresünk az életben: karriert építünk, vagy inkább a családdal foglalkozunk, netalán saját vállalkozásunkból szeretnénk megélni. Az, hogy ki mit talál jobbnak és élhetőbbnek, teljesen szubjektív, de a jog- és közbiztonság, a környezetvédelem, a vállalkozásindításhoz szükséges feltételek, az oktatás színvonala, a gazdasági helyzet, a szociális háló, a munkakörülmények mind meghatározzák azt, hogy hogyan érezzük magunkat az adott országban.

A US News & World Report minden évben elkészíti a világ legjobb országainak listáját. Az életminőség, a gazdasági helyzet, az oktatás, a környezetvédelem, a nemek közötti egyenlőség vagy a nőkkel való bánásmód alapján összeállított rangsorban 2019-ben az alábbi országok szerepeltek a legjobban.

Svájc már a harmadik éve vezeti a listát, Japán pedig hatalmasat ugrott a rangsorban a tavalyi 5. helyről a 2. helyre. Hollandia lekerült a 11. helyre, így Norvégia bekerülhetett a TOP10-be.

10. Franciaország – a világ egyik leglátogatottabb országa ismét felkerült a listára, és ezt az eredményt a kulturális befolyásának és a világörökségeinek köszönheti.

9. Norvégia – új szereplő a tízes listán, Hollandiát túrta ki. Az előkelő helyezést a gyermeknevelési elveinek, a környezettudatos életmódnak, és az állampolgárairól való gondoskodásnak köszönheti.

8. Amerikai Egyesült Államok – a világ legnagyobb gazdaságával rendelkező országa töretlenül őrzi a 8. helyét, és a világ többi államára leginkább hatást gyakorló országnak számít.

7. Ausztrália – összességében a 7. helyen szerepel a listán, de az egyedül utazást és a nyugdíjba vonulást tekintve az első öt ország között van. Az élhető városok és az életminőség is az erősségei közé tartozik, csakúgy, mint a társadalmi környezet.

6. Svédország – a skandináv államot leginkább a zöld környezet, a gyermeknevelés és a vállalakozások iránti nyitottsága miatt találták vonzónak.

5. Egyesült Királyság – állandó szereplő a legjobb országok listáján, a vállalkozói környezet, a hatalmi befolyás és a kulturális hatásgyakorlás jelenti számára a biztos helyet a rangsorban.

4. Németország – Európa legnépesebb országa, amelyet az oktatás magas színvonala, a vállalkozásindítás kedvező körülményei, illetve erős befolyása és gazdasági ereje tesz népszerűvé.

3. Kanada – nem először áll a lista harmadik helyén az észak-amerikai ország. Nemcsak a magas életminőség, de a vállalkozások számára biztosított körülmények, illetve az állampolgárairól való gondoskodás teszi oly vonzóvá a világ területileg második legnagyobb országát.

2. Japán – az ázsiai államnak az 5. helyről sikerült előreugrania a 2. helyre. A legelőremutatóbb országnak találták, és a vállalkozások számára az egyik legvonzóbb hely a felkelő nap országa.

1. Svájc – 2018 után 2019-ben is az élen végzett. Prosperáló gazdasága, az új vállalkozás beindításához ideális körülmények, illetve az állampolgárairól való gondoskodás mellett erős alapokon nyugvó, kikezdhetetlen jogbiztonsága miatt vált presztízsországgá.

Van személyes kedvencem a fenti országok között is, és – mivel hosszabb ideig éltem külföldön egyedül és családdal is, az összehasonlítási alapom is megvan – mégis állítom, hogy mindenütt jó, de a legjobb otthon. A felmérések ugyanis nem terjednek ki a családi háló erejére és fontosságára, amelyet én is csak felnőtt fejjel, kisgyermekes anyukaként értettem meg, és amely minden gazdasági előny és jogbiztonság ellenére hazahozott.

Képek forrása: frautori/depositphotos.comPhotoSVETpoetrY/depositphotos.com

VIDEO Melyik színt utálod a legjobban?

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!