Így tedd könnyebbé az utazást, ha szorongó alkat vagy

Nagy Niki
Írta: ,

Egy utazás közben annyi faktor van, ami kiválthatja a szorongást az erre hajlamosakban, hogy megszámolni is nehéz. Ott van például rögtön az, hogy nagy eséllyel idegen országba mész, könnyen lehet, hogy repülővel, nem megszokott helyen alszol, aztán persze hajlamos az ember arra is rástresszelni, hogy a maximumot hozza-e ki abból a bizonyos pár napból… Pedig a nyaralásnak nem arról kell szólnia, hogy folyton görcsölsz valamin!

Csinálj fényképet! Kép forrása: remodelista.com

Mármint nem a nyaralásról – ezt valószínűleg tippek nélkül is fogsz –, hanem minden olyanról, amin izgulni szoktál, ha elhagyod a lakást.

Kihúztad a vasalót? Lekapcsoltad a tűzhelyet? Elzártad a csapot? Ezek minden nap görcsölésre adhatnak okot, pláne akkor, ha hosszabb időre hagyod ott a lakást.

Egyébként ezt akkor is bevetheted, ha még munkába menet is képes vagy az ilyeneken szorongani – néhány kép a kritikus pontokról, és máris megnyugszol.

Vigyél magaddal nasit! Kép forrása: instagram.com

Nem arra biztatunk, hogy vásárold fel a nagy áruházláncok egész chipskészletét – sokkal inkább arra, hogy vigyél magaddal a nyaralásra olyan otthoni ízeket, amiket nagyon szeretsz.

Ha nem jön be a kaja, könnyen elmehet a kedved az egész nyaralásról, így viszont mindig lesz nálad egy-egy falat hazai – legyen az Túró Rudi, a kedvenc gyümölcseid, anyuka töltött káposztája, vagy egy jó, magyaros fűszerezésű quesadilla.