Így készülhetsz fel maximálisan a nyaralásra

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A nyaralástervezés az egyik legizgalmasabb és legjobban várt része az évnek. Még ha hónapokat kell várnunk az indulásig, akkor is csodás dolog egy borongós napon megtervezni a ránk váró élményeket. De hogy készülhetünk fel maximálisan?

Válasszunk időben

Az első és a legfontosabb lépés, hogy időben döntsük el, mire és mikor tud pénzt szánni.

Tény, hogy akadnak izgalmas last minute utak, amik tökéletesek azok számára, akik csak az utolsó pillanatban tudják meg, mikor tudnak elszabadulni a munkahelyükről.

Mindenki másnak ideális, ha időben kiválasztja az úticélt, hiszen így a keresgélésre, tervezgetésre is lesz lehetőség.


Mit árul el rólatok a nyaralásotok helyszíne?


A spórolásban rengeteget segít, ha nem ragaszkodunk minden áron egy helységhez, gyakran a környező települések közel, de mégis jóval olcsóbban kínálnak szálláslehetőségeket.

Persze ilyen esetben mérlegelni kell a városközi utazást is, ezért a költségvetésbe és az időben történő foglalásba a tömegközlekedést, az üzemanyagot, vagy éppen biciklibérlést egyaránt bele kell kalkulálni.

Apropó, költségvetés

Az úti cél kitűzésével párhuzamosan meg kell határozni – legalább nagyvonalakban – a költségvetést. Ez természetesen már eleve behatárolja magát a helyszínt, de a programokat, lehetőségeket is korlátozhatja.

A legszerencsésebb, ha fogunk egy noteszt, majd az első oldal tetejére felírjuk, mekkora összeget tudunk félretenni a nyaralásra. Ezt követően vonjuk le a megkerülhetetlen kiadásokat, a szállást és az utazást.

Szerencsés, ha a legideálisabb választás érdekében előzőleg áttekintjük a lehetőségeket, hiszen messze nem azonos kategóriába sorolhatóak a hotelek, apartmanok, vagy éppen a kempingek.

Miután a nyaralásra félretett összegből kivonjuk a szállás és az utazás költségeit, már meg is kaptuk azt az összeget, amit a programokra elkölthetünk.