Ide utazz, ha lelépnél valahová a két ünnep között!

Dienes Petra
Írta: ,

Biztos téged is kimerít a karácsonyi előkészületekkel járó stressz, a folyamatos sütés-főzés és a vendégek fogadása után pedig másra sem vágysz majd, mint egy nagy pihenésre. Ha te is szeretnél kikapcsolódni kicsit a két ünnep között, már most tervezd meg az utazást – belföldön és a környező országokban is szuper dolgokat lehet csinálni ebben a pár napban!

Káli-medence

Ha megpihennél karácsony után, mindenképp látogass el a köveskáli borvidékre.

Kellőképpen messze van a nagyváros pörgésétől, de elég látnivaló van a környéken ahhoz, hogy a pihenés tartalmasan teljen.

Itt található a Lóczy-gejzírösvény, a Szigligeti Vár és a Szent György-hegyi bazaltorgonák, amik mind gyönyörű látványt nyújtanak télen is, főleg hóesésben.

Rengeteg romantikus vendégház található a környező településeken, így tökéletes célpont mind a túrázni, mind pedig a pihenni vágyóknak.

A magyar síparadicsom

Ha szeretitek a téli sportokat, akkor Eplény a legjobb úti cél egy kis kikapcsolódásra.

Mivel a település magasan fekszik és télen szinte mindig van hó, ezért nagyon népszerű a sportolók körében a síaréna, de kezdő síelőket és snowboardosokat is szívesen látnak a pályán.

Ha pedig kellőképp elfáradtatok, megpihenhettek a hüttében és felszállhattok a libegőre is.

Az igazi téli romantikus hangulat itt garantált. A településen sok panzió és vendégház áll, de könnyen találhattok kiadó faházakat is, amivel még közelebb kerülhettek az igazi síparadicsomi hangulathoz, Budapesttől mindössze másfél órányira.