5 dolog, amit sose csinálj egy hotelben – Ha fontos az egészséged

Zabolai Margit
Írta: ,
5 dolog, amit sose csinálj egy hotelben – Ha fontos az egészséged

Kép forrása: unsplash

Egy kellemes hotelszoba igazán pihentetővé teheti a nyaralást, de van néhány dolog, amire nem árt figyelni, ha nem akarsz néhány kevésbé kellemes emlékkel, esetleg egy fertőzéssel hazatérni a vakációdról.

Még a legelegánsabb szállodában is előfordulhat, hogy valaki nem figyelt, nem vett észre valamit, vagy éppen az előtted ott megszálló hozott magával bogarakat.

Egy utazási blog szerkesztője azt javasolja, hogy a kellemetlen meglepetések elkerülése érdekében érkezéskor tedd a bőröndödet a fürdőkádba, majd alaposan forgasd át az ágyat – így, ha kellemetlen meglepetést találsz is, biztos lehetsz abban, hogy azt nem viszed a ruháiddal át a másik szobába, vagy még rosszabb esetben haza.

Sok hotel kínál friss jeget a folyosókon található jégládákból, és bár egy forró nyáron jó ötletnek tűnhet, hogy ezekkel hűsítsd a limonádédat az egész napos kirándulás után, a szakértők mégsem javasolják ezt.

Vizsgálatok szerint a legkülönfélébb vírusok – akár E-coli is – találhatóak ezekben a konténerekben, amelyeket sokszor csak újratöltenek a korábbi jég kiürítése nélkül, másrészt, ha egy vendég puszta kézzel nyúl a tárolóba a jégért, szinte lehetetlen megakadályozni a jégkockák beszennyeződését.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv