5 európai város, ahova egy hétvégére is érdemes elutazni

Írta: ,

A nyári élmények már leülepedtek, de még az ünnepek előtt te is szívesen kimozdulnál valahova? Összegyűjtöttünk néhány úti célt, ahova akár egy hosszú hétvégére is érdemes elutazni, kicsit feltöltődni, majd új élményekkel és izgalmas kalandokkal hazatérni.

Mondják, hogy Róma megismeréséhez egy élet is kevés, de ha belekóstolnál az igazi olasz hangulatba, akkor egy hétvégére ugyanúgy érdemes kiutazni, még a téli hónapokban is.

Decemberben a Wizzair-rel kedvező áron ki tudsz repülni, és ilyenkor a szállás is sokkal olcsóbb, mint a tavaszi vagy őszi hónapokban. Egy picit jobban át kell gondolnod az útitervet, mert bár mediterrán éghajlata miatt enyhébb az időjárás, de azért nem olyan kellemes eltévedni, mint egy meleg tavaszi estén.

Ha csak pár napra mentek, akkor érdemes a Colosseum közelében szállást foglalni, és annak környékét bejárni.

Milánó

Mit szólnál egy naphoz a divat városában? Csak korán kell kelned, és már a reggelid a Dóm téren fogyaszthatod el, majd a napod folytathatod a karácsonyi vásárlással.

Ideális úti cél az ünnepek előtt akár a barátnőddel vagy az anyukáddal.

Ha végeztetek a Dóm téren, akkor érdemes bemenni a Galleria Vittorio Emanuele passzázsba, mely tele van luxusboltokkal. Ha nem láttál még sort Louis Vuitton előtt, itt a remek alkalom. :) Ajánljuk a Pizzeria Spontinit a via Giovanni Berchetben vagy a Panzenotti Luinit a via Santa Radegondán. Mindkét helyen elérhető áron tudtok enni mennyei pizzaszeletet és sült, töltött tésztaféléket. Ha inkább megpihennél valahol, akkor viszont érdemesebb éttermet keresni. Szállást nem kell foglalnod, mert este az utolsó járattal már indulhattok is vissza.