Nomád luxus – Glampingezés a természetben, kényelmesen

Marcali Nóra
Írta: ,
Nomád luxus – Glampingezés a természetben, kényelmesen

Hallottad már a glamping kifejezést? Ha még nem, akkor itt az ideje, hogy felvedd a szótáradba, ez ugyanis az egyik legújabb trend az utazásban. Az utóbbi években gombamód szaporodtak itthon és külföldön is azok a kempingek, amelyekben luxus körülmények között élvezhetjük a kikapcsolódást.

Mint a legtöbb sátras utazásnál és kempingezésnél, a glampingnél – amelynek neve a glamorous, vagyis pompás és a kemping szavak összevonásából született – fontos szempont a természet közelsége, hiszen ez az, amire igazán vágyunk az egész éves városi élet, a sok munka és a folyamatos stressz után.

De tényleg csak akkor lehet jó egy sátrazás, ha minden kényelemről és kényeztetésről lemondunk és a lehető legpuritánabb módon próbálunk kiszakadni kicsit a civilizációból?

Sokan erre rávágnák, hogy persze, hiszen ez a lényeg, de sokan bizony nem vagyunk ennyire bevállalósak, és bár egyszerre vágyunk arra, hogy eltávolodjunk a nagyvárostól és igazi lélekemelő békét éljünk meg a szabadban, mégis szeretnénk megtartani a kényelmet is.

Erre ad választ a glamping, hiszen egyszerre kerülhetünk közel a természethez és élvezhetjük akár egy ötcsillagos szálloda nyújtotta körülményeket.

Mindenkinek, aki vágyik a nyugodt pihenésre, de nem akar lemondani a kényelemről.

Legyen szó párokról – hiszen nincs is ennél romantikusabb helyszín –, vagy családokról, mindenki megtalálhatja benne azt, amit keres, hiszen néhány napra teljesen kiszakít a hétköznapok valóságából és olyan érzést kelt, mintha egy másik világba csöppennénk.

 

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba