Ezt tudtad? Fotózás helyett így maradnak meg legjobban az emlékeid

Pölz Kitti
Írta: ,
Ezt tudtad? Fotózás helyett így maradnak meg legjobban az emlékeid

Kép forrása: unsplash

Alig vártad a nyaralást, imádtad minden percét, utána legszívesebben azonnal újraélted volna, aztán a következő nyáron már szinte arra sem emlékeztél, hol voltál - de fogadjunk, hogy azért a tárhelyed tele van nyaralós fotókkal! A legtöbben végigszelfizgetjük a különleges élményeinket ahelyett, hogy megfelelő technikákat alkalmazva élveznénk a jelent, az adott pillanatot – persze ez ma már nem olyan könnyű, mint 100 éve volt: rádiót hallgatunk kocsikázás közben, a telónkat nyomkodjuk, ha nem mi vezetünk, chatelünk a hajóúton, sőt videókat forgatunk túrázás vagy boldog szülinapot-éneklés közben.

Természetesen ezek szuper eszközök a szép pillanatok megörökítésére, de mi lenne, ha hirtelen elveszne minden adatod, és fel kéne idézned egy pár évvel ezelőtti izgalmas estét vagy kalandot? Ahhoz, hogy ne a “felhőben” tárold minden élményed, igyekezz minél többet a jelenre fókuszálni és hatékonyabban ‘eltenni’ a szuper érzéseket és pillanatokat – nézzük, hogyan is lehetséges mindez!

Létezz a jelenben Kép forrása: unsplash.com

Sokkal több szép emlék ragad majd meg a memóriádban, ha a mindfulness alapjait alkalmazod a legboldogabb percekben is: lassulj le, vegyél mély levegőket, figyelj a színekre, az illatokra, a formákra magad körül, és zárd ki a külvilágot!

Ha valami elképesztően jó dolog történik veled –mondjuk megkérik a kezed vagy nevetőgörcsben törtök ki a családoddal-, add át magad a pillanat elsöprő erejének és hagyd a telefonod a zsebedben! Hidd el, ráértek később is szelfizni; az érzelmi memóriádnak azonban akkor és ott van szüksége az élmény elraktározására.

Ne feledd: több jelenben való igazi létezés magasabb boldogságszintet is jelent!

Sztorizgass nyugodtan Kép forrása: unsplash.com

Ne félj megosztani a világgal, ha történt veletek valamilyen vicces vagy érdekes dolog a nyaraláson vagy a munkából hazafelé menet – de most nem a posztolásra gondolok!

Emlékszel Tedre az Így jártam anyátokkal című sorozatból?

Ugye, milyen szuper lenne ilyen részletességgel emlékezni minden sztoridra, 30 év múlva is?

Meséld el minél több embernek az adott élményt és emlegessétek fel rendszeresen egymás között is - így mindig emlékezni fogsz a legszuperebb pillanataitokra.

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!