Ezt az 5 elképesztő dolgot tanulod meg az életről, ha ráveszed magad és egyedül mész el utazni

Szirák Viki
Írta: ,
Ezt az 5 elképesztő dolgot tanulod meg az életről, ha ráveszed magad és egyedül mész el utazni

Kép forrása: unsplash

Amikor bátorságot veszel magadon, és úgy döntesz, hogy egyedül vállalkozol egy utazásra, az egyúttal nem csak egy kalandot rejt magában, hanem életre szóló leckéket is. Az egyedül megtett kilométerek ugyanis mind közelebb visznek saját magadhoz, jobban kiismered a lelked, és olyat tanulsz meg, amit sem az iskolapadban, sem a párkapcsolataidban nem sajátíthattál volna el.

A hétköznapok során számtalan elvárással találhatod magad szemben. Folyton azt mondogatják, hogy lassan ideje megházasodnod, gyermekeket vállalnod, 25 éves korodig belevágni az álomkarrierbe, különben ezeket sosem tapasztalhatod meg, mert kifutsz az időből.

Amikor viszont egyedül hátadra veszed a táskád, és nekivágsz a nagyvilágnak, rájössz, hogy az élet nem mindenkinek tartogatja ugyanazt. Van, akit ezek tesznek boldoggá, de ez nem jelenti azt, hogy neked is be kell állni a sorba!

Hiszen lehet, hogy számodra az igazi boldogságot az jelenti, hogy végigutazod Új-Zélandot vagy megfürdesz a világ összes tengerében. A döntés a tiéd, és csodálatos érzés hogy ekkor ébredsz rá!

Manapság az egyedüllétet mindenki a magánnyal azonosítja, és furcsán néznek arra, aki társaság nélkül indul moziba, vagy esetleg egy nagyobb utazásra. Emiatt egyesek inkább ki sem mozdulnak otthonról, nehogy kinevessék vagy megbámulják őket.

Pedig amikor végre sikerül rávenned magad, és egyedül belevágsz egy nagyobb utazásba, rájössz arra, hogy valójában az egyedüllét mesésen felszabadító tud lenni. Ilyenkor nem kell másokhoz igazodnod, nyugodtnak érzed magad, és sokkal talpraesettebb leszel, mint korábban bármikor.

Úgy érzed, tiéd az egész világ, és ezt senki sem veheti el tőled.