Európai úti célok, melyek ősszel a legszebbek

Póta Szilvia
Írta: ,
Európai úti célok, melyek ősszel a legszebbek

Bár a legtöbben a nyári időszakra tervezik a vakációt, az ősznél keresve sem találhatnánk jobb alkalmat az utazásra, ha a természet szépségeiben szeretnénk gyönyörködni! Ilyenkor a világ megtelik színekkel a vörös, sárga, és narancs árnyalatokban pompázó faleveleknek köszönhetően, melyek a változást és az újrakezdést hirdetik. Isteni borok, csodálatos tájak, kultúra, és történelem. Csupán néhány indok, ami miatt érdemes lesz ősszel felkeresni a most következő vidékeket!

Az őszi utazások egyik legnagyobb előnye, hogy fele annyian vannak a népszerű turistalátványosságoknál, mint nyáron, így zavartalanul élvezhetjük a táj látványát és a túrázást. Nincs ez másképp a franciaországi Loire-völgyben sem, ahol ilyentájt fordulnak a szőlőültetvények levelei zöldről sárgára, barnára vagy éppen mélyvörösre.

Ez a szüret időszaka is egyben, melynek köszönhetően szemtanúi lehetünk, ahogyan a helyiek betakarítják a szőlőt, majd akár meg is kóstolhatjuk a helyi bortermelők munkájának eredményét. A Loire-völgy kedvelt célpont nem csupán a gasztronómia és a természet, de a kultúra szerelmesei számára is. Több mint 300 kastély található ezen a területen, melyek csak arra várnak, hogy felfedezzük őket!

Bajorország, Németország Kép forrása: sensuelle92000.tumblr.com

Dél-Németország tájait végtelen alpesi erdők uralják, melyekhez lélegzetelállító hátteret nyújtanak a hófödte hegycsúcsok. Egy igazi mesebeli táj fogad itt minket! Az ősz Bajorországban a borfesztiválok, az alpesi kirándulások, a romantikus lovas kocsikázás időszaka.

A látogatók megkóstolhatják a bajor pincészetek minőségi borait, vagy felkereshetik az itt található 25 történelmi vár egyikét. A legszebbek között van a Neuschwanstein-kastély, a Linderhof Palota, a Nürnbergi vár és a Burghausen Castle. A Neuschwanstein-kastély valószínűleg a leghíresebb kastély az egész világon, állítólag maga Walt Disney is ez alapján tervezte Hamupipőke mesepalotáját.

Fókuszban

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

3 óriási tévhit a hurutos köhögéssel kapcsolatban

Okos tetőablak: együtt a kényelem és a funkció