Európai úti célok, melyek ősszel a legszebbek

Írta: ,

Bár a legtöbben a nyári időszakra tervezik a vakációt, az ősznél keresve sem találhatnánk jobb alkalmat az utazásra, ha a természet szépségeiben szeretnénk gyönyörködni! Ilyenkor a világ megtelik színekkel a vörös, sárga, és narancs árnyalatokban pompázó faleveleknek köszönhetően, melyek a változást és az újrakezdést hirdetik. Isteni borok, csodálatos tájak, kultúra, és történelem. Csupán néhány indok, ami miatt érdemes lesz ősszel felkeresni a most következő vidékeket!

1/5 Loire-völgy, Franciaország

Az őszi utazások egyik legnagyobb előnye, hogy fele annyian vannak a népszerű turistalátványosságoknál, mint nyáron, így zavartalanul élvezhetjük a táj látványát és a túrázást. Nincs ez másképp a franciaországi Loire-völgyben sem, ahol ilyentájt fordulnak a szőlőültetvények levelei zöldről sárgára, barnára vagy éppen mélyvörösre.

Ez a szüret időszaka is egyben, melynek köszönhetően szemtanúi lehetünk, ahogyan a helyiek betakarítják a szőlőt, majd akár meg is kóstolhatjuk a helyi bortermelők munkájának eredményét. A Loire-völgy kedvelt célpont nem csupán a gasztronómia és a természet, de a kultúra szerelmesei számára is. Több mint 300 kastély található ezen a területen, melyek csak arra várnak, hogy felfedezzük őket!

Bajorország, Németország Kép forrása: sensuelle92000.tumblr.com

2/5 Bajorország, Németország

Dél-Németország tájait végtelen alpesi erdők uralják, melyekhez lélegzetelállító hátteret nyújtanak a hófödte hegycsúcsok. Egy igazi mesebeli táj fogad itt minket! Az ősz Bajorországban a borfesztiválok, az alpesi kirándulások, a romantikus lovas kocsikázás időszaka.

A látogatók megkóstolhatják a bajor pincészetek minőségi borait, vagy felkereshetik az itt található 25 történelmi vár egyikét. A legszebbek között van a Neuschwanstein-kastély, a Linderhof Palota, a Nürnbergi vár és a Burghausen Castle. A Neuschwanstein-kastély valószínűleg a leghíresebb kastély az egész világon, állítólag maga Walt Disney is ez alapján tervezte Hamupipőke mesepalotáját.

Erdély, Románia Kép forrása: ponderation.net

3/5 Erdély, Románia

Az ősz csodálatos színeket hoz Erdély középkori várakkal, mítoszokkal, és legendákkal teli földjére. A természet kedvelőknek érdemes felkeresnie a Transzfogarasi utat, melyet ma a világ egyik legszebb magashegyi útjaként tartanak számon. A több mint 150 kilométer hosszú út telis-tele van látványos hajtűkanyarulatokkal, vízesésekkel, és hegyi patakokkal.

A borzongás és Halloween rajongóinak szinte kötelező program a törcsvári Drakula Kastély meglátogatása, mely életre kelti a könyvben, és a mozivásznon látott klasszikus vámpírtörténeteket. A régióban legalább 160 kastély, illetve vár található. A Drakula kastélyaként elhíresült törcsvári kastély mellett érdemes felkeresni a Bánffy-kastélyt, a Károlyi-kastélyt és a Wesselényi-kastélyt is.

4/5 Piemont, Olaszország

Az ősz, különösen az október, főszezonnak számít Olaszországban a borok és az ételek tekintetében

 Legyen szó akár szarvasgombáról, gombáról, gesztenyéről, vagy csokoládéról, mindegyiknek megvan a maga fesztiválja itt. Ha pedig mindez nem lenne elég, ebben az időszakban kerül sor a szőlőszüretre is.

Piemont csodálatos őszi tájaknak, fantasztikus ételeknek, és igazi borkülönlegességeknek ad otthont, így érdemes ellátogatnunk erre a sokszínű vidékre!

Cumbria, Anglia Kép forrása: wanderthewood.tumblr.com

5/5 Cumbria, Anglia

Az angliai Tóvidéket festői szépségű tájak uralják, melyet az őszi színek és napsugarak csak még különlegesebbé varázsolnak. A terület tavaival, valamint az azokat körülölelő arany és bíbor árnyalatokban pompázó hegyekkel kiváló lehetőséget biztosít az inspiráló sétákra.

Cumbira Grizedale Forest Park nevű, gyönyörű fákkal borított része nagyszerű választás lehet, ha vonz az őszi természet. És bár a környék nagyszerű lehetőséget kínál a kirándulásra, túrázásra, érdemei korántsem merülnek ki ennyiben. A látogatókat történelem, kúriák, gyönyörű kertek, hangulatos apátságok és templomok várják.