5 európai úti cél, melyek ősszel a legszebbek

Póta Szilvia
Írta: ,
5 európai úti cél, melyek ősszel a legszebbek

Bár a legtöbben a nyári időszakra tervezik a vakációt, az ősznél keresve sem találhatnánk jobb alkalmat az utazásra, ha a természet szépségeiben szeretnénk gyönyörködni! Ilyenkor a világ megtelik színekkel a vörös, sárga, és narancs árnyalatokban pompázó faleveleknek köszönhetően, melyek a változást és az újrakezdést hirdetik. Isteni borok, csodálatos tájak, kultúra, és történelem. Csupán néhány indok, ami miatt érdemes lesz ősszel felkeresni a most következő vidékeket!

Cumbria, Anglia Kép forrása: wanderthewood.tumblr.com

Az angliai Tóvidéket festői szépségű tájak uralják, melyet az őszi színek és napsugarak csak még különlegesebbé varázsolnak. A terület tavaival, valamint az azokat körülölelő arany és bíbor árnyalatokban pompázó hegyekkel kiváló lehetőséget biztosít az inspiráló sétákra.

Cumbira Grizedale Forest Park nevű, gyönyörű fákkal borított része nagyszerű választás lehet, ha vonz az őszi természet. És bár a környék nagyszerű lehetőséget kínál a kirándulásra, túrázásra, érdemei korántsem merülnek ki ennyiben. A látogatókat történelem, kúriák, gyönyörű kertek, hangulatos apátságok és templomok várják.

Az ősz, különösen az október, főszezonnak számít Olaszországban a borok és az ételek tekintetében

 Legyen szó akár szarvasgombáról, gombáról, gesztenyéről, vagy csokoládéról, mindegyiknek megvan a maga fesztiválja itt. Ha pedig mindez nem lenne elég, ebben az időszakban kerül sor a szőlőszüretre is.

Piemont csodálatos őszi tájaknak, fantasztikus ételeknek, és igazi borkülönlegességeknek ad otthont, így érdemes ellátogatnunk erre a sokszínű vidékre!