5 dolog, amit sose csinálj egy hotelszobában, ha fontos az egészséged

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:
5 dolog, amit sose csinálj egy hotelszobában, ha fontos az egészséged

Kép forrása: unsplash

Egy kellemes hotelszoba igazán pihentetővé teheti a nyaralást, de van néhány dolog, amire nem árt figyelni, ha nem akarsz néhány kevésbé kellemes emlékkel, esetleg egy fertőzéssel hazatérni a vakációdról.

Egy habos fürdő igazi luxus kényeztetésnek tűnhet a nyaralás alatt, de a szakértők azt tanácsolják, hogy még a rendszeres tisztítás ellenére se ülj bele inkább a hotelszobák kádjaiba.

A TravelMath logisztikai website készíttetett egy tanulmányt, amely megállapította, hogy egy hotelszoba piszkosabb, mint egy átlagos reptér vagy iskolaterem, a Journal of Microbiology szerint pedig a legtöbb kórokozó a takarítók tisztítófelszerelésein található – azokon, amelyekkel a fürdőkádadat is kitisztítják.

Ha pedig baktériumok nem is mászkálnak a kád felszínén, erős vegyszerek és tisztítószerek maradéka valószínűleg igen, így inkább várd meg a habos fürdőt, amíg hazaérsz.

Még a legelegánsabb szállodában is előfordulhat, hogy valaki nem figyelt, nem vett észre valamit, vagy éppen az előtted ott megszálló hozott magával bogarakat.

Egy utazási blog szerkesztője azt javasolja, hogy a kellemetlen meglepetések elkerülése érdekében érkezéskor tedd a bőröndödet a fürdőkádba, majd alaposan forgasd át az ágyat – így, ha kellemetlen meglepetést találsz is, biztos lehetsz abban, hogy azt nem viszed a ruháiddal át a másik szobába, vagy még rosszabb esetben haza.

Fókuszban

Az 5 kedvenc húsvéti süteményem, amit legszívesebben mind elkészítenék idén

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba