Dél-Olaszországi utazásunk legszebb pillanatai

Dienes Petra
Írta: ,
Dél-Olaszországi utazásunk legszebb pillanatai

Kép forrása: Dienes Petra

Olaszországot egyszerűen nem lehet megunni...hiába jártam számtalan városában, idén újból az olasz csizma felé vettük az irányt. Mivel a déli régió eddig számomra is ismeretlen volt, sikerült felfedeznünk pár igazi gyöngyszemet. Íme Bari és környéke, a Puglia tartomány ékszerei.

A város Kép forrása: grandhotelitaly.com

Bari városa csupán másfél órás repülőútra van kis hazánktól, így elég hamar elérhető bárki számára.

Megérkezve egy apró reptér fogad minket, de a városba érve megbizonyosodhatunk róla, hogy szuper helyet választottunk a nyaralás célpontjául.

Bari ugyanis egyszerre modern és nagyon régi, mindössze egy sugárút választja el az új épületeket az óváros bájától, ahol minden este érdemes kéz a kézben andalogni, hiszen minden kis utca tartogat valami szép látnivalót.

Nappal pedig a strandolás kötelező, hiszen egy könnyű séta a tengerparti sétányon épp a homokos strandra vezet. Az emberek kedvesek és közvetlenek, az idő pedig mindig tökéletes, kész Dolce Vita!

Mert enni jó! Kép forrása: pinterest.com

Ha Olaszországban járunk, kötelező bűntudat nélkül finomakat enni, ezzel nem voltam én sem másképp.

Mint minden régiónak, úgy a Puglia tartományba eső Barinak is megvan a saját, helyi specialitása, amit nem szabad kihagyni, ez pedig nem más, mint a sgagliozze.

Ez az étel kukoricadarából készül – tulajdonképpen olyan, mint a polenta - amit forró olajban sütnek ki és épp csak meghintik sóval, de kapható belőle édes változat is.

Ezt a helyi gasztro fogást mindenképp az eldugott kis utcákban érdemes a helyi idős hölgyektől venni, mert így lesz a kulináris élvezet a legautentikusabb, így tettük ezt mi is.

Bari másik különlegessége pedig a home made pasta, amit szintén az óváros kisutcáin lehet beszerezni. Itt minden tészta helyben, a helyiek konyhájában készül frissen. Itt érdemes néhány kört tenni az asztalok között és utána vásárolni, mert tényleg nagy a választék - és isteni is.

Fókuszban

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni

Az 5 legfinomabb tejes kávé recept, amiért minden nő odavan

Megéri hibrid autóval járni (?)