Az 5 legklasszabb magyar sípálya - Mikor csúszol?

Bodnár Alexa
Írta: ,

Ahhoz, hogy hódolhass az egyik legklasszabb téli sportnak, a síelésnek, nem kell feltétlenül elutaznod, hiszen itthon is működnek nagyon szuper sípályák, amelyeket folyamatosan hóágyúznak, így akkor is lehet rajtuk csúszkálni, ha éppen nem esik a hó. Cikkünkben összegyűjtöttük neked a legjobb és legnagyobb hazai sípályákat, ezért már pattanhatsz is a sílécre vagy a snowboardra.

Nagyvillám Sípálya, Visegrád Kép forrása: visegradsipalya.hu

Az egyik leggyönyörűbb kilátással bíró hazai sípályát Visegrádban találod.

A Nagyvillám Sípálya 50-150 méteres pályákkal rendelkezik, és ha természetes hó is van, akkor még szánkópálya is üzemel a területén. A pálya már akkor is jól síelhető, ha kevés a hó mennyisége, annyira gondosan előkészítik az üzemeltetők a szezonra.

A pályákról csodálatos kilátás nyílik a Dunára, és a visegrádi Fellegvárra is.

A Nagyvillám Sípályán van lehetőség sí- és snowboardkölcsönzésre, találhatsz itt büfét és éttermeket, és még szállást is akár, ha hosszabb sítúrát terveznél.

Intersport Síaréna, Eplény Kép forrása: iranymagyarorszag.hu

Eplényben található Magyarország leghosszabb egyben, megállás nélkül síelhető útvonala, amely 1927 méter hosszú és teljesen kezdőbarát kék jelzésű szakaszokból tevődik össze.

Az összességében 7984 méteres pályarendszeren 16 különböző útvonal található, és az üzemeltetők gondoltak a teljesen kezdő és profi síelőkre is.

Ha különleges síélményre vágysz itthon, akkor az eplényi pályákat neked találták ki: sötétedés után ugyanis lehetőség van itt összesen több, mint 4 km hosszú szakaszon az éjszakai síelésre.

A kivilágított, fákkal szegélyezett pályák remek hangulatot kölcsönöznek mindehez.