Anti-lista utazáshoz - 7 dolog, amit biztosan itthon kellene hagynod

Stumpf Bea
Írta: ,

Ha már többször előfordult veled, hogy a becsekkolásnál derült ki, hogy a bőröndöd túlsúlyos vagy már otthon gondban voltál azzal, hogy hogyan csukd be a táskád, akkor ezt a listát imádni fogod. Összeszedtünk neked néhány olyan dolgot, amit rögtön kipakolhatsz a bőröndödből, ugyanis az utazás során biztosan nem lesz rá szükséged, csak a helyet foglalja majd. Lássuk, mik ezek!

Ha még abba a generációba tartozol, akik szívesen vesznek útikönyveket vagy egyszerűen csak szereted lapozgatni a színes oldalakat, akkor el kell, hogy keserítsünk, ennél azért már léteznek okosabb megoldások.

Ha egy kis csomagba kell beleférned, ahol minden apró centiméter számít, akkor válassz az útikönyv helyett más alternatívát.

A legbiztosabb, ha helyieket kérdezel meg arról, hogy hova érdemes elmenni vagy hol érdemes vacsorázni, de ha ez nem elég, akkor szuper utazási appokat tölthetsz le, amik online és offline verzióban is elérhetőek, így akár már otthon vagy a repülőn is készülhetsz az útra.

Tipp: A mi kedvencünk a Triposo, illetve a nagyon hasznos letölthető offline Google térképek, ezek nélkül soha nem kelünk útra!

Hacsak nem Londonba mész, ahol azt mondják, szinte bármikor eleredhet az eső, akkor semmiképp ne vigyél magaddal esernyőt. Ja várj, akkor sem lesz rá szükséged!

Egyrészt az esernyő sok helyet elfoglal, másrészt ha magaddal viszed, akkor sem biztos, hogy használni fogod.

Valószínűleg pontosan úgy fogod kivenni a bőröndödből, ahogyan azt beraktad, hiszen nem cipeled majd mindennap magaddal, ha pedig elered az eső, úgysem fogsz órákig sétálgatni.

Tipp: Sokkal praktikusabb, ha beszerzel egy kicsire összehajtható esőkabátot, ami a táskádban vagy a zsebedben is könnyedén elfér, így ez mindig nálad lehet, helyet is spórolsz és biztosan nem ázol majd meg!