Állatos programötletek országon belül az élővilág szerelmeseinek

Írta: ,

Imádod az állatokat, és szívesen szerveznél a nyárra minél több olyan programot, ahol lehetőséged van közelebbről megismerni őket? Ha már gyakran megfordultál a fővárosi állatkertben és a Tropicariumban, és olyan helyre is ellátogatnál, ahol korábban sosem jártál, mutatunk néhány szuper lehetőséget Magyarországon belül.

Veresegyházi Medveotthon Kép forrása: flickr.com

1/5 Veresegyházi Medveotthon

Nem véletlenül örvend hatalmas népszerűségnek Közép-Európa egyetlen medveotthona!

Az állatkertben ugyanis többek között rengeteg barnamedvét, farkast, mosómedvét és rénszarvast nézhetsz meg, szinte testközelből.

A helyszín ráadásul meseszép, hiszen mesterséges tó, barlang és nagy erdő biztosítja a lakóknak, hogy otthoni körülmények között érezzék magukat.

A látogatók egyik kedvenc programja a medveetetés, amit te is kipróbálhatsz: egy hosszú fakanálra kenheted a mézet, amit aztán te magad adsz oda a medvéknek.

Budakeszi Vadaspark Kép forrása: flickr.com

2/5 Budakeszi Vadaspark

A vadasparkban nem csak az állatvilágot ismerheted meg jobban, de ha szeretsz sétálni a természet lágy ölén, ezt a helyet imádni fogod!

A terület látványosságait ugyanis kijelölt turistaösvényeken járhatod be, igazi, erdei környezetben.

A park leginkább az Európában és Magyarországon őshonos vadfajoknak ad otthont, így olyan élőlényekkel találkozhatsz össze, mint a medvék, őzek, farkasok és vaddisznók.

Persze mindezt biztonságos közegben, így felnőtteknek és gyerekeknek is egyaránt élvezetes program!

Állati kávézók Kép forrása: annaeverywhere.com

3/5 Állati kávézók

Ha nem akarsz hosszabb kirándulásra menni, de mindenképpen szeretnél állatos programot szervezni a fővárosban, látogass el valamelyik egyedi, állatos kávézóba.

A Cat-Café különlegessége, hogy rengeteg fajtiszta cicának ad otthont, akik a kanapétól kezdve a mosdóig bárhol megbújhatnak.

Ezzel szemben a Zoo Café nem csak a simogatnivaló állatkákat hozza testközelbe, hiszen a kevésbé gyakori élőlényeket is megfoghatod.

Ha van elég bátorságod, játszhatsz a kígyókkal és gyíkokkal, de természetesen nyuszit vagy tengerimalacot is kérhetsz az asztalodhoz.

4/5 Kecskeméti Vadaskert

Amikor megnyitotta kaput a Kecskeméti Vadaskert, elsődleges céljuk a hazai vadak és magyar háziállatok bemutatása volt.

Később már egészen más állatok felé is nyitottak, így elkészült például a medveház, a tigrisház, és a szurikáták ketrece is.

Mára elmondhatjuk, hogy a park elég sokszínűvé nőtte ki magát, hiszen minden kontinens állatvilágát megismerheted egy kicsit, ha ide látogatsz el.

A kertben egyébként még madárkórház is üzemel, így nekik köszönhetően rengeteg sérült élőlény kerülhet vissza idővel saját élőhelyére.

5/5 Petesmalmi Vidrapark

A park különlegessége, hogy ez valójában egy látogatható tórendszer, amely virdamenhelyként és szabadidőközpontként is üzemel.

A hely összességében 14 tavat ölel magába, amelyben rengeteg kisállat éldegél, és éppen így, természetes közegükben fedezheted fel őket.

Persze aggodalomra semmi ok, hiszen akkor is láthatod a vidrákat, ha ügyesen elbújtak, ugyanis külön kifutóban is a közelükbe lehet férkőzni.

Persze rajtuk kívül sok más élőlény is lakik itt, így garantáltan jó program az állatok szerelmeseinek.