Állatos programötletek országon belül az élővilág szerelmeseinek

Kerekes Vivien
Írta: ,

Imádod az állatokat, és szívesen szerveznél a nyárra minél több olyan programot, ahol lehetőséged van közelebbről megismerni őket? Ha már gyakran megfordultál a fővárosi állatkertben és a Tropicariumban, és olyan helyre is ellátogatnál, ahol korábban sosem jártál, mutatunk néhány szuper lehetőséget Magyarországon belül.

Veresegyházi Medveotthon Kép forrása: flickr.com

Nem véletlenül örvend hatalmas népszerűségnek Közép-Európa egyetlen medveotthona!

Az állatkertben ugyanis többek között rengeteg barnamedvét, farkast, mosómedvét és rénszarvast nézhetsz meg, szinte testközelből.

A helyszín ráadásul meseszép, hiszen mesterséges tó, barlang és nagy erdő biztosítja a lakóknak, hogy otthoni körülmények között érezzék magukat.

A látogatók egyik kedvenc programja a medveetetés, amit te is kipróbálhatsz: egy hosszú fakanálra kenheted a mézet, amit aztán te magad adsz oda a medvéknek.

Budakeszi Vadaspark Kép forrása: flickr.com

A vadasparkban nem csak az állatvilágot ismerheted meg jobban, de ha szeretsz sétálni a természet lágy ölén, ezt a helyet imádni fogod!

A terület látványosságait ugyanis kijelölt turistaösvényeken járhatod be, igazi, erdei környezetben.

A park leginkább az Európában és Magyarországon őshonos vadfajoknak ad otthont, így olyan élőlényekkel találkozhatsz össze, mint a medvék, őzek, farkasok és vaddisznók.

Persze mindezt biztonságos közegben, így felnőtteknek és gyerekeknek is egyaránt élvezetes program!