A legjobb utazós trükkök, hogy felhőtlen legyen a nyaralás

Stumpf Bea
Írta: ,

Manapság már szinte fillérekből lehet utazni a fapados járatoknak és akciós szállásoknak, kuponoldalaknak köszönhetően, így már nem is tűnik olyan lehetetlen küldetésnek bejárni az egész világot. A felhőtlen kikapcsolódáshoz azonban nem árt felkészülten útnak indulni, amihez szerencsére sok-sok technikai segítségünk is van. Most összegyűjtöttük neked a leghasznosabbakat!

Okos tájékozódás Kép forrása: darlingmagazine.org

Szerencsére manapság már nem kell hatalmas térképpel a kezünkben róni az utcákat külföldön, hiszen az okostelefonokon már minden elérhető. Persze külföldön nem működik az előfizetésünkhöz tartozó internet, így érdemes előre gondolkodni.

Utazás előtt írd be a Google térkép keresőjébe, hogy OK Maps, majd az adott város térképét mentsd a saját térképeid közé.

Így offline módban is tudod használni a térképet, azaz biztosan nem fogsz eltévedni, kivéve, amikor éppen ez a cél! ;)

Töltsd fel! Kép forrása: teenageers.tumblr.com

Gyorsan merül a telefonod vagy a tableted? Akkor utazás előtt mindenképpen készülj fel az alábbiakra: egyrészt nézz utána, hogy az adott országban ugyanazt a szabvány csatlakozót használják-e, mint itthon, vagy szükséged lesz valamilyen átalakítóra, másrészt a biztonság kedvéért szerezz be mobil töltőt is a telefonodhoz!

Ha valamiért egyik megoldás sem játszik, akkor itt egy megmentő tipp: a hotelszobák tévéinek a hátuljában általában van USB csatlakozó, így végső esetben oda is bedughatod a töltőt!