8 varázslatos kastély Európában, amiket érdemes meglátogatni

Stumpf Bea
Írta: ,
8 varázslatos kastély Európában, amiket érdemes meglátogatni

Kép forrása: bloglovin.com

Európa telis-tele van gyönyörű hegyekkel, tavakkal, városokkal és tengerpartokkal. Nehéz dönteni, hogy hova indulj, mit nézz meg, hiszen annyi látnivaló van, hogy erre egy élet is kevés. Vannak azonban talán kevésbé ismert gyöngyszemek is, amikről lehet, hogy még nem is hallottál, de valószínűleg imádni fogod őket. Ezek a gyönyörű kastélyok képeken is lenyűgözőek, élőben csak még szebbek lehetnek! Lássuk a nyolcas válogatásunkat!

Mount Saint-Michel, Franciaország Kép forrása: frame.bloglovin.com

Franciaország északi partjainál, Normandia környékén található Mount Saint-Michel szigete, ahol Franciaország egyik gyöngyszeme, a nyolcadik században épült kolostor, a kastély és a bencés templom áll.

Mára már nem sziget, hiszen egy híd összeköti a szárazfölddel, ami nagyban segíti az évente többezer zarándok és turista idelátogatását, nem véletlenül lett az UNESCO Világörökség része is.

A tengerben lévő szikla alján boltok és lakóházak sorakoznak, ahol reggeltől-estig nagy a forgalom, így, ha ezt inkább elkerülnéd, akkor a reggeli órákban menj, akkor kisebb a tömeg!

Tipp: Ha egy képeslap jellegű fotót szeretnél készíteni a kastélyról, akkor érdemes egy nagyobb sétát tenni a szárazföldön, hiszen innen az egész épület belátható.

 

Peles kastély, Románia Kép forrása: t-a-h-i-t-i.tumblr.com

A Peles kastély Románia közepén, a Déli Kárpátok vonulatán, Bukaresttől nagyjából 120 kilométerre helyezkedik el északi irányban, Szinaja (Sinaia) településén.

A neoreneszánsz stílusban épült kastély Románia egyik ikonikus épülete, amiben több terem és utólag hozzáépített része is látogatható.

Érdekes például ezek közül a Királyi Könyvtár, a 60 fő befogadására képes Színházterem, egy mesebeli ivókúttal díszített Márványterem vagy a mozgatható üvegtetejű Díszterem, ahonnan akár a csillagokat is láthatod.

Sokan nem tudják, hogy itt is megállt Európa egyik leghíresebb vonata, az Orient expressz is. Minden részletében történelem, nem igaz?

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv