8 hatalmas baki, amit a nyaralás alatt elkövethetsz

Szabó Erzsébet
Írta: ,
8 hatalmas baki, amit a nyaralás alatt elkövethetsz

A nyaralásnak a pihenésről és a feltöltődésről kell szólnia, sokan mégis megviselten, rossz emlékekkel térnek haza róla. Bizonyos problémákat nem lehet kikerülni, de akad pár baki, amiket némi odafigyeléssel könnyen ki lehetne küszöbölni.

A helyi szokások bírálása

Az egyik legnagyobb probléma, hogy ha a helyi szokásokat bírálod. Ha elmész egy országba, megismerkedni az emberek életstílusával, körülményeivel, akkor az a minimum, hogy tolerálod őket.

Senki sem hívott oda, senki sem kért, hogy nézz végig egy olyan szokást, ami adott esetben a mi szemünkkel morbidnak, tabunak tűnik.

Ha mégis megteszed, akkor a véleményedet tartogasd az útitársaidnak, de sose csinálj látványos botrányt csak azért, mert valamivel nem értesz egyet. Ha egy külföldi turista viseltetne így egy hungarikummal szemben, az neked is éppannyira rosszul esne, mint fordított esetben neki.

Politikai vélemény megosztása

Akárcsak a szokások bírálása, úgy a politikai nézetek feszegetése sem biztos, hogy jó időtöltés a nyaralás során.

Ez sokszor még kis hazánkban is kényes téma, nemhogy külföldön, ahol adott esetben nem is lehetsz tisztában minden nézettel, vagy ha mégis, az garantált, hogy nem élted át, tehát nem tudsz objektívan nyilatkozni.

Jó esetben csak vitát szül az ilyen párbeszéd, szélsőséges szituációban viszont sokkal komolyabb probléma is kibontakozhat.

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!