6 nyomós érv az Airbnb mellett

Stumpf Bea
Írta: ,
6 nyomós érv az Airbnb mellett

Kép forrása: bloglovin.com

Utazol és már csak a szállást kellene lefoglalni? Hotelszoba, hostel, Airbnb vagy coachsurfing? Számos lehetőség áll előtted, már csak döntened kell. Az elmúlt években már itthon is nagyon elterjedt az Airbnb, nem csak külföldön használjuk, de egyre többen foglalkoznak saját lakásuk kiadásával is Airbnb-n keresztül. Lássuk, milyen előnyei vannak az Airbnb-nek, miért válaszd ezt a szállásehetőséget, ha utazol.

Egy kis helyi betekintés Kép forrása: thedecorista.com

Ha szeretsz úgy utazni, hogy nem csak a turisták számára ajánlott látványosságokhoz látogatsz el és a turisták által kedvelt központi helyeken szállsz meg, akkor az Airbnb a számodra tökéletes választás.

Nem csak azért, mert sokkal izgalmasabb valakinek a lakásában lakni, mint egy személytelen hotelszobában, hanem azért is, mert ezzel a módszerrel szuperül belepillanthatsz a helyiek életébe.

Az Airbnb-n választhatod azt az opciót is, hogy a teljes lakást kibéreled, de ha kisebb a budget vagy szeretsz helyiekkel ismerkedni, akkor akár egy külön szobát is bérelhetsz.

Olcsóbb Kép forrása: francoisetmoi.com

Lehet, hogy elsőre meglepő, de mégis sok esetben igaz, hogy egy Airbnb-n foglalt szállás olcsóbban is kijöhet, mint egy hotelszoba, pedig mégis így van.

Amikor összeveted az árakat, számolj azzal is, hogy egy lakásban lehetőséged lesz használni a konyhát, így a reggelin vagy a napközbeni étkezéseken sokat spórolhatsz, ha magadnak készíted az ételeket a helyi üzletekben vásárolt alapanyagokból.

Sok esetben a lakás fel van szerelve minden extrával, azaz van mosógép, vasaló, így, ha hosszabb időre maradsz, akkor biztosan jobban jársz, mintha csupán egy franciaágy és egy fürdőszoba lenne a szállásod.

Tipp: Az Airbnb összetett szűrőivel ügyesen szelektálhatsz, összehasonlíthatod az árakat és könnyedén foglalhatsz.

Fókuszban

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv