5 módszer, amivel többet utazhatsz

Írta: ,

Az utazás a legjobb dolog a világon, hiszen nem csak új helyeket fedezel fel és felejthetetlen élményeket szerzel, de magadat is jobban megismered. Ez persze sokaknak luxusnak tűnhet, azonban van néhány olyan trükk, amivel kevesebb pénzből még több helyre eljuthatsz a jövőben. Lehet, hogy ez kompromisszumokkal jár, de ha utazásmániás vagy, akkor hamar rájössz majd, hogy ez nem is olyan nagy áldozat!

Tanulj vagy dolgozz külföldön Kép forrása: society19.com

1/5 Tanulj vagy dolgozz külföldön

Manapság már nagyon egyszerűen és könnyen tudsz külföldön tanulni vagy dolgozni, ráadásul számos kedvező és izgalmas lehetőség közül választhatsz.

Ha egyetemre jársz, akkor használd ki a csereprogramokat, ha továbbtanuláson töröd a fejed, akkor nézz körül külföldön, vagy ha már dolgozol, akkor is vedd számításba azt, hogy egy-két évet külföldön tölts.

Nem csak az utazásra nyílik majd számos lehetőséged, de a karriered és a saját fejlődésed szempontjából is jól jársz majd.

Oszd meg Kép forrása: thegreencomet.net

2/5 Oszd meg

Ha képes vagy kompromisszumokat kötni, akkor néhány aprósággal akár felére is csökkentheted az utazásod költségeit, például úgy, hogy a közösségi platformokat használod.

Ha a szálláson akarsz spórolni, akkor próbáld ki a Coachsurfinget vagy a lakáscserét, így megspórolhatod a drága szállodákat és különleges helyi élményekben lehet részed.

Ha nem szeretnél drága jegyekre költeni, akkor álljatok össze többen, így megoszlik az útiköltség; repülő helyett béreljetek ki egy kisbuszt és azzal szeljétek az utakat!

Tervezz előre Kép forrása: weheartit.com

3/5 Tervezz előre

Ha legalább fél vagy egy évre előre megtervezed az utazásaidat, akkor nem csak szervezettebb lesz a kiruccanás, de valószínűleg olcsóbb is.

Ez azért is hasznos, mert nem egyszerre kell majd mindent kifizetned; keresd az akciókat, és először vedd meg a repülőjegyet, majd ha már megvannak a fix dátumok, akkor egy-két hónappal később elég lefoglalnod a szállást, majd az utazás előtti hetekben érdemes megnézni az online belépőjegyeket és kedvezményeket is, hiszen a legtöbb helyre várakozás nélkül és olcsóbban bejuthatsz, ha előre megvásárolod a jegyed.

Légy önkéntes! Kép forrása: drollnation.com

4/5 Légy önkéntes!

Ha kiolthatatlan vágyat érzel, hogy folyamatosan újabb és újabb helyeket fedezz fel, de nem tudsz és nem is akarsz rá folyamatosan elkölteni egy rakás pénzt, akkor próbáld ki az önkénteskedést.

A legtöbb ilyen munkára előre kell feliratkozni például a HelpX vagy a Workaway oldalakon, ahol magadnak választhatod ki, hogy milyen jellegű munkát végeznél szívesen.

Hidd el, ha egyszer kipróbálod, sosem fogod megbánni!

Köss kompromisszumokat! Kép forrása: brittanickel.tumblr.com

5/5 Köss kompromisszumokat!

Bármennyire is tapasztalt vagy már utazás terén és bárhová is mész, biztosan fel kell áldoznod néhány dolgot az utazásod érdekében.

Lehet, hogy előtte kell lemondanod néhány hónapig az extra költésekről vagy a vásárlásokból, de az is lehet, hogy épp az utazásod alatt kell kompromisszumokat kötnöd. Egy, a városközponttól távolabb eső szálloda vagy egy-két olcsóbb vacsi biztosan nem fogja kedvedet szegni.

Az a fontos, hogy átgondold, hogy mik a legfontosabb szempontok, és ezek alapján dönts!