5 lenyűgöző város, ahová érdemes a téli hétvégéken ellátogatni

Írta: ,

Ahhoz, hogy utazzunk, nem feltétlenül van szükség arra, hogy egy egész hetet, vagy akár még többet eltöltsünk valahol máshol. Persze a hosszú nyaralás nagyon jó dolog, de a téli szezonban is megéri utazni: ahhoz, hogy egy két-három napos hétvége keretében meglátogassunk egy nagyvárost, nincs is ennél jobb időszak. A február-márciusi szezonban pedig még a jegyek és a szállások is sokkal kedvezőbbek, így a pénztárcádat sem terheli le túlzottan az utazás: ilyenkor kétfős szállást akár 20-30 ezer forintért tudsz foglalni két éjszakára, és a repülőjegyekhez is hozzájuthatsz akár 8-20 ezer forintos diszkont áron. Összegyűjtöttünk neked néhány olyan európai úticélt, ahová érdemes ellátogatnod a szezonban.

Brighton, Anglia

1/5 Brighton, Anglia

Anglia egyik leghíressebb tengerparti üdülővárosa Brighton, amelyet érdemes meglátogatnod egy hosszúhétvége keretében, de akár Londonba is kiruccanhatsz a három nap alatt, hiszen vasútvonal köti össze a két várost.

Brighton igazi kozmopolita város, ahol fergeteges szórakozási lehetőségek várnak: tipikus angol pub koncertek, tengerparti séta, egy hatalmas vidámpark, és a valódi brit stílusban épült, sorházakkal tarkított belváros.

Ha ide látogatsz, a kikötőt, a Királyi Pavilont és az óriáskereket semmiféleképpen se hagyd ki a látnivalók közül.

Nizza, Franciaország

2/5 Nizza, Franciaország

Nizza az Azúr-part egyik legnagyobb városa, igazi sztárüdülőhely, ahol rengeteg hollywood-i híresség is vásárolt magának villát.

Annak ellenére, hogy a Riviéra a luxus szinonímájaként létezik a legtöbbek fejében, Nizza manapság már egy igazán megfizethető üdülőhely, ahová diszkontáron el is repülhetsz.

A városka egyszerre nagyon francia, és nagyon olasz-mediterrán jellegű, amelyekről az ételek is árulkodnak.

Ha ide látogatsz, mindenképpen keresd fel a festői szépségű óvárost, a romos vízesést, a pálmafákkal szegélyezett tengerpartot, és a híres zöldség- és virágpiacot.

Milánó, Olaszország

3/5 Milánó, Olaszország

Olaszországban Velencén és Rómán kívül is van élet, és ha igazi divatbolondnak vallod magad, akkor abszolút Milánó lesz a neked való úti cél ebben a régióban.

Milánó Olaszország gazdasági fővárosa, egy igazi, lendületes, fiatalos város, ahol természetesen hódolhatsz az olasz kultúrának és gasztronómiának is, de turistaként igazán a fényűző belvárosa miatt és a pezsgő éjszakai élet miatt érdemes ide látogatnod.

Ha Milánóba utazol, ne hagyd ki a Sant’Ambrogio-bazilikát, a híres csatornahálózatot, a Navigli Lombardit, és természetesen a világ egyik leghíresebb festményét, az Utolsó vacsorát sem.

Madrid, Spanyolország

4/5 Madrid, Spanyolország

Madridba igazán hétvégén érdemes ellátogatni, ilyenkor ugyanis igazán pezsgő az élet a spanyol városban.

Madrid turistaszemmel nézve egy roppant tiszta és csodaszép város, ahol rengeteg az olcsó és jó szállás.

A helyi, hétvégén működő bolhapiac mellett érdemes egy kulturális kirándulást is tenni, hiszen a világ számos műkincse itt található.

Ha Madridba utazol, a Bazilikát, a Királyi Palotát és a Prado Múzeumot is keresd fel mindenképpen, és ha kimerítetted a várost, akkor a környékbeli kisvárosokban is érdemes barangolnod egyet.

Hamburg, Németország

5/5 Hamburg, Németország

Németország második legnagyobb városa tökéletes választás egy téli hosszúhétvégére, ha olyan célt keresel, amely tengerparton fekszik.

Kikötőváros révén Hamburgot mindig érték a különleges hatások, így egészen egyedi a város lüktetése, kultúrája, igazi világváros.

Ha ide látogatsz, feltétlenül keresd fel Cap San Diego múzeumhajót, a különleges Halvásárcsarnokot, és a város legelegánsabb negyedét, a régi Raktárvárost.