5 játék, amit utazás közben is játszhattok – Nem csak gyerekeknek!

Írta: ,

Egy hosszú út bárki számára unalmassá válhat, de ahelyett, hogy mindenki a mobilját nyomkodná, más módon is izgalmassá tehetitek az együtt töltött időt. Az alábbi játékok némelyikét akár még a sofőr is játszhatja!

Ország-város, kicsit másképp Kép forrása: blog.arnhem.co

1/5 Ország-város, kicsit másképp

Az ország-város játék mindenkinek ismerős: kiválasztotok egy betűt, és az azzal kezdődő országot, várost, és tetszés szerint állatot, növényt, folyót, vagy bármi mást kell leírni a lapra. Akinek a találata senki máséval nem egyezik, pontot kap.

A játék könnyedén izgalmassá tehető a felnőttek számára is, elég csak olyan kategóriákat kitalálni, amelyek kicsit fejtörésre sarkallnak. Rátok van bízva, hogy mit kerestek az adott betűvel: politikust, zenekart, popsztárt, vagy éppen filmcímet.

Ha izgalmas, vicces kategóriákat választatok, elég egy toll meg egy papír ahhoz, hogy elüssétek az időt.

Az ABC-játék Kép forrása: etsy.com

2/5 Az ABC-játék

Ha nem is a legizgalmasabb tájon haladtok keresztül, valami látnivaló azért csak akad a hosszú út során.

Haladjatok sorban az ABC-n, és keressetek valamit, amiben szerepel az adott betű.

„A” van a kAmionban, „B” van a Benzinkútban, „C” van a motorbiCikliben, és így tovább. Akár úgy is játszhattok, hogy sorban haladtok, de azt is lehet, hogy aki észrevesz valamit az adott betűvel, egyszerűen csak bekiabálja a megoldást.

Nyertes igazán nincs, de ez is egy lehetőség arra, hogy elüssétek az időt.

Hallottad? Kép forrása: theodysseyonline.com

3/5 Hallottad?

Ha képben vagytok a közelmúlt eseményeivel, játszhatjátok ezt a játékot is. Valaki röviden felvázol egy eseményt, ami lehet igaz vagy kitaláció.

A következő játékos vagy azt feleli, hogy „nem hiszem el”, vagy azt, hogy „mesélj még róla!”, ha úgy gondolja, a sztori igaz. Ebben az esetben a mesélőnek újabb részletet kell adnia a sztorihoz, ami ismét lehet igaz vagy hamis.

A helyes tippért pont jár, a tévesért pedig a mesélő kap pontot.

Sajnos / Szerencsére

4/5 Sajnos / Szerencsére

Egyszerű játék, mégis csavaros észjárást igényel, és nagyon jókat lehet nevetni a nyakatekert történeteken.

Az első játékos egy olyan állítást mond, ami azzal kezdődik: szerencsére.

A következő játékos ehhez fűz egy mondatot, ami úgy kezdődik: sajnos. A következő játékos ismét egy szerencsére kezdetű mondattal fűzi tovább a sztorit.

Például: Szerencsére éppen Rómába tartok, hogy megnézzem a Colosseumot! Sajnos tegnap megszállták a marslakók. Szerencsére éppen most fejeztem be egy tanfolyamot földönkívüli kommunikációból.

És így tovább.

Mozirajongóknak Kép forrása: tumblr, eilifint

5/5 Mozirajongóknak

Ezt a játékot inkább a kicsit idősebbek (tehát nem feltétlenül gyerekek) és a mozirajongók fogják élvezni.

Az első játékos mond egy színészt, a második pedig egy filmet, amiben játszott. A következő körben az adott filmből kell megnevezni egy újabb színészt, majd egy másik filmet, amiben ez a színész játszott.

Például: Elijah Wood játszott A Gyűrűk Urában, amiben játszott Sean Astin is, aki játszott Az 50 első randiban, amiben játszott Drew Barrymoore, aki játszott az E.T.-ben, satöbbi.