5 hely, ahová el kell utaznod, mielőtt felkapják a turisták

Zabolai Margit
Írta: ,

Veled is megtörtént már, hogy felkerestél egy varázslatos tengerpartot, egy romantikus kisvárost, és a helyszínen derült ki, hogy semmi sem olyan, mint a képeken, mert mindent elleptek a turisták, és arany árban mérték az ásványvizet is? Ezek a helyek ma még kevésbé felkapottak, de minden esélyük megvan arra, hogy turistaparadicsommá váljanak.

Nyúl-sziget, Kambodzsa Kép forrása: lonelyplanet.com

Kambodzsáról valószínűleg nem túl sok jó dolog jut elsőként eszünkbe, de éppen ez az oka annak, hogy egyelőre kevésbé népszerű a turisták körében.

Ha a rossz emlékek már kevésbé lesznek elevenek, a Nyúl-sziget, azaz Koh Tonsay talán ismét az a felkapott nyaralóhely lesz, ami a ’20-as években volt.

Ma csak néhány család lakik itt, akik a parti vendéglátóhelyeket üzemeltetik, és akiktől néhány dollárért már bungalót bérelhettek, hogy élvezzétek a tengerpartot.

Ha eldugott kis paradicsomot kerestek a világ szemétől távol, akkor arra itt könnyen ráakadhattok.

Riga, Lettország Kép forrása: rtwin30days.com

A Baltikum egyre népszerűbb lesz a kirándulók körében, de még mindig korántsem olyan felkapott, mint a legnépszerűbb üdülőhelyek.

Lehet, hogy maga Riga sem ugrik be az első tízben azoknak, akik eldugott nyaralóhelyeket keresnek, pedig a lett főváros a helyi hagyományok és a különféle, itt uralkodó birodalmak hatásának izgalmas elegyét mutatja.

Riga szecessziós központja az UNESCO világörökség részét képezi, és mióta fapados légitársaságok is kínálnak ide utakat, könnyebben elérhetővé is vált.

Az óváros gyalogszerrel is bejárható, és számtalan hangulatos bárral és étteremmel csalogat, így ha romantikus, mégis városi élményt kerestek, Riga lehet a tökéletes választás.