5 életmentő trükk, ha utazni készültök a gyerekkel

Zabolai Margit
Írta: ,
5 életmentő trükk, ha utazni készültök a gyerekkel

Kép forrása: hellodoktor.com

Autóban, repülőn, menet közben, szünetekben – ezek a trükkök segíthetnek, hogy a családi nyaralás tényleg a pihenésről szóljon, és ne bánjátok meg azt is, hogy belekezdtetek, már az előtt, hogy egyáltalán megérkeztetek volna.

Napló a nagyobbacskáknak Kép forrása: bloglovin

„Kedves naplóm, ma a kisöcsém mellett ültem, aki 130 kilométeren keresztül ment az agyamra” – na nem pont valami ilyesmire gondolunk.

De egy kemény fedeles füzet, színes ceruza, némi ragasztó meg pár matrica segíthet a gyerekeknek, hogy elüssék valamivel az időt az autóban. A lényeg, hogy valami kreatívat hozzanak létre, valamit, ami emlékké teszi az utazást.

A füzetbe írhatnak, rajzolhatnak, beragaszthatják a poháralátétet a kis kávézóból, ahol megálltatok, tehetnek bele szárított virágot, vagy egy kártyát a hotelből, ahol megszálltatok. Minden a fantáziájukra van bízva, az alkotással pedig leköthetik magukat az autóban.

Zárható műanyag zacskók Kép forrása: biobagusa.com

Apróságnak tűnik, de egy anyuka esküszik rá, hogy számtalan helyzetet mentett már meg.

Ha az ember ugyanis hosszabb útra indul gyerekekkel, akkor gyakorlatilag lehetetlen minden helyzetre felkészülni, a tasakok viszont sokféleképpen felhasználhatóak, és ha az autóban egy helyzet azt kívánja, hogy kreatívak legyünk, akkor jó, ha kéznél vannak.

Nem csak ételt lehet bennük tárolni, de például ragacsosabb ételmaradékot, sőt akár egy használt pelenkát is el lehet bennük zárni, amíg olyan helyre nem értek, ahol ki tudjátok dobni a szemetet, ahogyan például a nedves ruhák, fürdőruhák tárolására is jól jöhetnek a zacskók.

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?