4 tipp a nyaraláshoz kisgyermekes családoknak

Fodor Veronika
Írta: ,

A porontyokkal való kimozdulás néha fárasztó tud lenni, pedig ha ügyesen tervezel, a család minden tagja számára élményekkel teli, és mégis pihentető lehet a közös nyaralás!

Hány évessel hová? Kép forrása: bloglovin.com

Mikor még szoptatod a picit, akkor sokkal könnyebb bármerre kimozdulni, mivel kisebb mozgástérrel is megelégszik, akár a mózeskosárban vagy rajtatok is szívesen elalszik a hordozókendőben. A baba első fél évében még nem ragaszkodik kialakított szokásaihoz, ha téged lát, és tele a pocakja, akkor szinte elnézelődik bárhol.

A már kúszó-mászó porontyokkal viszont picit jobban meg kell tervezni a kimozdulást, mert előfordulhat, hogy szívesebben kimásznának a babakocsiból, a második félévtől pedig már figyelembe kell venned a gyermek megszokott alvás- és evésidejét is. Ha ezen a nyáron városlátogatásba kezdtek, akkor érdemes úgy megszervezni az útitervet, hogy a délutáni szunyókánál egy csendesebb parkhoz érjetek, ahol az árnyékban, madár csicsergésre ő is meg tud pihenni.

Tervezés Kép forrása: decor8blog.com

A kimozdulás és az új élmények szerzése hosszú időre feltölt téged is és a gyerekeket is. A nyaralás előtt érdemes megfigyelni, hogy telnek a hétköznapjaitok, és arra fókuszálni, amire kevesebb időtök marad.

Fontos, hogy saját magadra is odafigyelj, hiszen ez a te nyaralásod is, tehát ugyanúgy szükséged van a velük töltött közös élményekre, mint a pihenésre.

Nem kötelező mindent együtt csinálni. Ha például nagyszülőkkel vagy barátokkal utaztok el, akkor megoszthatjátok a felügyeletet. A nagyszülőkkel töltött idő alatt ti sétálhattok kettesben, vagy elmehettek meginni valamit egy bárba. Ha az idei lesz az első közös kimozdulásotok, akkor teszteljétek előbb egy hosszú hétvégén, hogy mik a közös szabályaitok, hogy utána könnyebben meg tudjátok tervezni a nagyobb utakat.