4 tipp a nyaraláshoz kisgyermekes családoknak

4 tipp a nyaraláshoz kisgyermekes családoknak

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / 4 tipp a nyaraláshoz kisgyermekes családoknak

A porontyokkal való kimozdulás néha fárasztó tud lenni, pedig ha ügyesen tervezel, a család minden tagja számára élményekkel teli, és mégis pihentető lehet a közös nyaralás!

Hány évessel hová?

Mikor még szoptatod a picit, akkor sokkal könnyebb bármerre kimozdulni, mivel kisebb mozgástérrel is megelégszik, akár a mózeskosárban vagy rajtatok is szívesen elalszik a hordozókendőben. A baba első fél évében még nem ragaszkodik kialakított szokásaihoz, ha téged lát, és tele a pocakja, akkor szinte elnézelődik bárhol.

A már kúszó-mászó porontyokkal viszont picit jobban meg kell tervezni a kimozdulást, mert előfordulhat, hogy szívesebben kimásznának a babakocsiból, a második félévtől pedig már figyelembe kell venned a gyermek megszokott alvás- és evésidejét is. Ha ezen a nyáron városlátogatásba kezdtek, akkor érdemes úgy megszervezni az útitervet, hogy a délutáni szunyókánál egy csendesebb parkhoz érjetek, ahol az árnyékban, madár csicsergésre ő is meg tud pihenni.

Tervezés

A kimozdulás és az új élmények szerzése hosszú időre feltölt téged is és a gyerekeket is. A nyaralás előtt érdemes megfigyelni, hogy telnek a hétköznapjaitok, és arra fókuszálni, amire kevesebb időtök marad. Fontos, hogy saját magadra is odafigyelj, hiszen ez a te nyaralásod is, tehát ugyanúgy szükséged van a velük töltött közös élményekre, mint a pihenésre.

Nem kötelező mindent együtt csinálni. Ha például nagyszülőkkel vagy barátokkal utaztok el, akkor megoszthatjátok a felügyeletet. A nagyszülőkkel töltött idő alatt ti sétálhattok kettesben, vagy elmehettek meginni valamit egy bárba. Ha az idei lesz az első közös kimozdulásotok, akkor teszteljétek előbb egy hosszú hétvégén, hogy mik a közös szabályaitok, hogy utána könnyebben meg tudjátok tervezni a nagyobb utakat.

Bababarát helyek

Foglalás előtt mindenképpen érdeklődj a bababarát helyekről. Kérdezd meg a több gyerekes ismerőseiteket, hogy ők mit ajánlanak, vagy nézz utána a helynek alaposan, amit kiválasztottatok. Ha teheted, kérdezz rá, hogy a nyaralásotok alatt kik lesznek még a szálláshelyen – nehogy belefussatok egy bulizós társaságba.

Érdeklődj, hogy van-e gyerekágy és etetőszék, hogy hol helyezheted el a babakocsit, vagy ha hotelbe mentek, kérdezz rá, hogy van-e bébiételük vagy nektek kell gondoskodnotok róla. Állj pozitívan az utazáshoz, épp ezért nyugtasd meg magad azzal, hogy előre tájékozódsz a legközelebbi gyerekorvosról és gyógyszertárról. Emellett fontos infó lehet, hogy milyen messze van a legközelebbi strand, játszótér, füves terület, ahová ellátogathattok.

Utazás belföldön

Szerencsére hazánkban több bababarát hotel is készül a családok fogadására. A Kolping Hotel Hévíz közelében már egészen pici gyerekekkel is tökéletes választás. A szálloda minden babaholmival rendelkezik, és a közös élményeket pedig a Bobóországban tudjátok megszerezni – játszóházak, élményfürdő várja az odalátogatókat, ahol a felnőttek és a gyermekek egyaránt jól tudják magukat érezni.

 A szintén gyerekbarát Danubius Szállodák (Bük, Hévíz, Balatonfüred) szakképzett animátorokkal várják az odalátogatókat. A Danubius Bubbles Club-ban reggeltől estig gyerek programok között tudtok válogatni. De ha inkább a természetélmény és a mozgás vonz titeket, akkor irány Dunakiliti és a Diamant Hotel. Az idén felújított szállodában van műfüves teniszpálya, játszóház, füves focipálya, vízibicikli, kajak, kenu és bérelhető gyerek kerékpár is.

VIDEO Van egy sminktrükk, amitől nagyobb és igézőbb lesz a szemed

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!