4 hasznos utazási tipp, amivel sokat spórolhatsz a nyaraláson

Fodor Veronika
Írta: ,

Egy utazás költségei nagyon magasak lehetnek, ha bizonyos dolgokat nem tervezel/szervezel meg előre. Az alábbi tippekkel és hasznos oldalakkal abban szeretnénk neked segíteni, hogy minél olcsóbbra tudd kihozni a nyaralásodat!

Értesülj a kedvezményekről időben Kép forrása: etsy.com

A repülőjegyen mindig sokat spórolhatsz, hiszen az ár állandóan változik – függ például a repülőtársaságtól, attól, hogy milyen időszakban szeretnél utazni vagy mennyire időben foglalod le a jegyed.

Érdemes feliratkozni a hírlevelekre, mert vannak olyan titkos napok, amikor 20-50 % kedvezménnyel tudsz jegyeket vásárolni.

Hasznos befektetni éves klubtagságra is egy választott légitársaságnál, aminek az ára legtöbbször már egy repülőjegy árán megtérül, és cserébe egy évig kedvezményesen tudsz jegyet vásárolni magadnak és a veled utazóknak egyaránt.

Maradj közel a pezsgéshez Kép forrása: oldnavy.gap.com

A második lépés a megfelelő szállás kiválasztása. Ne ess bele abba a csapdába, mikor az árcsökkenés egyenesen arányos a város központtól való távolság növekedésével.

Rengeteget megspórolhatsz, ha nem kell tömegközlekedést használnod, és ez nem csak a pénztárcádra, hanem az ott töltött idődre is vonatkozik. Az Airbnb.hu oldalon több mint 191 országban bérelhetsz lakásokat vagy akár családi házakat a helyiektől. A költséghatékonyság mellett nagy előnye, hogy így tényleg belekóstolhatsz az ott lakók éltébe.

De érdemes az apartmanokon és hosteleken túl akár a hotelek oldalán is körülnézni, mert last minute-ben előfordul, hogy a legjobb szobáikat tudod elcsípni kedvezményes áron. Nézz körül a lastminute.com oldalon is!