4 hasznos utazási tipp, amivel sokat spórolhatsz a nyaraláson

Írta: ,

Egy utazás költségei nagyon magasak lehetnek, ha bizonyos dolgokat nem tervezel/szervezel meg előre. Az alábbi tippekkel és hasznos oldalakkal abban szeretnénk neked segíteni, hogy minél olcsóbbra tudd kihozni a nyaralásodat!

Értesülj a kedvezményekről időben Kép forrása: etsy.com

1/4 Értesülj a kedvezményekről időben

A repülőjegyen mindig sokat spórolhatsz, hiszen az ár állandóan változik – függ például a repülőtársaságtól, attól, hogy milyen időszakban szeretnél utazni vagy mennyire időben foglalod le a jegyed.

Érdemes feliratkozni a hírlevelekre, mert vannak olyan titkos napok, amikor 20-50 % kedvezménnyel tudsz jegyeket vásárolni.

Hasznos befektetni éves klubtagságra is egy választott légitársaságnál, aminek az ára legtöbbször már egy repülőjegy árán megtérül, és cserébe egy évig kedvezményesen tudsz jegyet vásárolni magadnak és a veled utazóknak egyaránt.

Maradj közel a pezsgéshez Kép forrása: oldnavy.gap.com

2/4 Maradj közel a pezsgéshez

A második lépés a megfelelő szállás kiválasztása. Ne ess bele abba a csapdába, mikor az árcsökkenés egyenesen arányos a város központtól való távolság növekedésével.

Rengeteget megspórolhatsz, ha nem kell tömegközlekedést használnod, és ez nem csak a pénztárcádra, hanem az ott töltött idődre is vonatkozik. Az Airbnb.hu oldalon több mint 191 országban bérelhetsz lakásokat vagy akár családi házakat a helyiektől. A költséghatékonyság mellett nagy előnye, hogy így tényleg belekóstolhatsz az ott lakók éltébe.

De érdemes az apartmanokon és hosteleken túl akár a hotelek oldalán is körülnézni, mert last minute-ben előfordul, hogy a legjobb szobáikat tudod elcsípni kedvezményes áron. Nézz körül a lastminute.com oldalon is!

3/4 Dínomdánom

Mielőtt egy városba utazol, csekkold le, hogy mikor éri meg az éttermeket meglátogatni. Sok helyen ebédidőben akár 30%-al olcsóbban tudsz enni, mint vacsoraidőben. Látogasd meg a helyi piacokat is, ahol a friss, helyi alapanyagokból készült ételeket kóstolhatod meg. 

Hasonlóan érdekes a kávéfogyasztási szokásokra is odafigyelni. Az déli országokban a kávé elvitelre – és náluk ez a pultnál való elfogyasztását is jelenti –  körülbelül a fele annyiba kerül, mintha egy asztalhoz ülnél le elfogyasztani.

Spórold meg a fuvardíjat Kép forrása: mydomaine.com

4/4 Spórold meg a fuvardíjat

Az utazás során meghatározó a honnan-hova-mivel-mennyiért négyes. Sokszor jó eltévedni és felfedezni a város nem feltétlenül turista látnivalóit is, de a „vesszünk el a városban” ötletet is jobb egy picit megtervezni, hacsak nem akarsz sok pénzt költeni visszatalálásra.

Ezen az oldalon nemcsak a pontos útvonalat tudod megtervezni, de a legköltséghatékonyabb közlekedési opciót is kiválaszthatod. Ha nem szeretnéd külföldön az adatroamingot bekapcsolni, akkor azt javasoljuk, hogy még a szálláson tölts le egy térképet, amit majd útközben internet nélkül is tudsz használni.