Utazás kevés pénzből: elárulom, hogyan sikerült spórolni tízezreket

Balatoni Dóra
Írta: ,
Utazás kevés pénzből: elárulom, hogyan sikerült spórolni tízezreket

Kép forrása: undrey/depositphotos.com

Az ismerőseim jól tudják, hogy imádok utazni. 15 országban jártam eddig, ami szerintem egyáltalán nem sok, mégis sokat irigyelnek ezért. Ők azok, akik állítják, hogy az utazáshoz rengeteg pénz kell és ezt nem engedhetik meg maguknak…

Nos, erre csak annyit tudok mondani, engem sem vet fel a pénz, viszont a szenvedélyemről azért sem vagyok hajlandó lemondani: spórolok és folyamatosan figyelem az akciókat. Túlzásnak hangzik, de én inkább koplalok egy hónapig, minthogy ne juthassak el oda, ahova szeretnék!

Nekem nem kell a luxus

Vannak olyanok, akik azért mennek el nyaralni valahova, hogy teljesen feltöltődjenek, ezalatt pedig azt értik, hogy kényelmes hotelszobára és isteni helyi specialitásokra vágynak. Teljesen megértem őket is, ha azonban nem vagyunk olyan helyzetben, hogy ezt megengedhessük magunknak, kompromisszumokat kell kötni.

Számomra az igazi érték az, ha saját szememmel láthatom azokat a meseszép helyeket, amiket addig csak képeken nézegettem. Ez az élmény számomra mindennel felér! Nekem többet jelent megcsodálni egy festői vízesést vagy egy lenyűgöző templomot, minthogy egy 5 csillagos szálloda medencéjében pancsoljak.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv