Ilyen autót bérelj, ha nyaralni mész

Írta: ,

Ha nyaralásról van szó, és nemcsak a vízparton szeretnél feküdni, hanem a környéket is szeretnéd alaposabban bejárni, de nincs kocsid, ne félj autóbérlésre adni a fejed. Ráadásul, ma már a környezettudatosságról sem kell lemondanod, hiszen a kölcsönzők kínálatából elektromos autót is választhatsz magadnak. Hogy milyen előnyökkel jár, ha ki mersz lépni a komfortzónádból, és villanyparipán szántod fel az aszfaltot? A Sixt Magyarország ügyvezetőjével erre kerestük a választ.

Olcsó üzemeltetés

1/5 Olcsó üzemeltetés

Még egy kisebb nyaralás is alaposan megterheli az ember pénztárcáját, ráadásul ilyenkor egy csomó olyan dologra költünk, amire a hétköznapokban kevesebbet szánunk. Szeretünk jókat enni, inni, többet szórakozunk, nem beszélve a sokszor borsos belépő árakról, ezért minél többet szeretnénk spórolni a járulékos költségeken.

Egy elektromos autó üzemeltetési költsége - a gyártók állítása szerint- negyed annyiba kerül, mint a fosszilis üzemanyaggal közlekedő autóké.

Sőt, a villanyautók az egyre kedveltebb és gyakoribb hibrid társaiknál is gazdaságosabban fenntarthatók.

Ingázásban verhetetlen

2/5 Ingázásban verhetetlen

Ha sokszor terveztek kis távolságot megtenni a nyaralás alatt, tökéletes választás lehet az elektromos autó.

A BMW i3-as modelljének hatótávolsága akár 160 km is lehet, amellyel bőven elegendő 2-3 naponta tölteni.

Ráadásul az autó gyorsulási adatai is lenyűgözőek, 0 km/h-ról 4 másodperc alatt éri el 60 km/órás sebességet.

Ha szereted a sebességet, egy-egy szakaszon érdemes kipróbálni, milyen erő rejlik a masinában, persze szigorúan a sebességkorlátok betartásával. 

Környezetbarát

3/5 Környezetbarát

Ha zölden gondolkodsz, és nem szeretnéd feleslegesen károsanyag-kibocsátással terhelni a környezetet, kölcsönzésnél érdemes az elektromos autók mellett letenni a voksodat, hiszen gyakorlatilag zéró a kibocsátott szennyezőanyag mennyisége.

Azért azt fontos megjegyezni, hogy a fenti állítás a közvetlen emisszióra igaz, hiszen a hajtáshoz szükséges elektromos áramot is meg kell termelni, ami környezetszennyezéssel jár.

Egyre több töltőállomás

4/5 Egyre több töltőállomás

Az elektromos autókkal kapcsolatban sokszor az vált ki ellenérzést, hogy nem sok töltőhellyel találkozhatunk Magyarországon, pedig egyre több állomás épül országszerte.

Jelenleg hazánkban összesen 54, Budapesten 32 helyen csatlakoztathatjuk autónkat elektromos töltőhöz.

Külföldön persze más a helyzet: Csehországban vagy Lengyelországban már jóval nagyobb kultúrája van a környezettudatos és agilis autózásnak. 

Cukiságfaktor

5/5 Cukiságfaktor

Valljuk be, nekünk, nőknek nem az a fő szempont egy autónál, hogy milyen technikai jellemzőkkel bír, mennyit fogyaszt vagy éppen milyen a felszereltsége kis kedvencünknek.

Az viszont annál inkább, hogy hogyan is néz ki, milyen a színe és a formája, na meg természetesen az, hogy mi hogyan mutatunk benne.

Eddig a formatervezés hagyott némi kívánnivalót az elektromos autók esetében, de a BMW végre elhozta nekünk azt a modellt, amivel bárhol, bármikor megjelenhetünk és kívül-belül imádnivaló! Elegáns, modern és stílusos! Minket meggyőzött!