Ilyen autót bérelj, ha nyaralni mész

Szendrey Adrienn
Írta: ,

Ha nyaralásról van szó, és nemcsak a vízparton szeretnél feküdni, hanem a környéket is szeretnéd alaposabban bejárni, de nincs kocsid, ne félj autóbérlésre adni a fejed. Ráadásul, ma már a környezettudatosságról sem kell lemondanod, hiszen a kölcsönzők kínálatából elektromos autót is választhatsz magadnak. Hogy milyen előnyökkel jár, ha ki mersz lépni a komfortzónádból, és villanyparipán szántod fel az aszfaltot? A Sixt Magyarország ügyvezetőjével erre kerestük a választ.

Olcsó üzemeltetés

Még egy kisebb nyaralás is alaposan megterheli az ember pénztárcáját, ráadásul ilyenkor egy csomó olyan dologra költünk, amire a hétköznapokban kevesebbet szánunk. Szeretünk jókat enni, inni, többet szórakozunk, nem beszélve a sokszor borsos belépő árakról, ezért minél többet szeretnénk spórolni a járulékos költségeken.

Egy elektromos autó üzemeltetési költsége - a gyártók állítása szerint- negyed annyiba kerül, mint a fosszilis üzemanyaggal közlekedő autóké.

Sőt, a villanyautók az egyre kedveltebb és gyakoribb hibrid társaiknál is gazdaságosabban fenntarthatók.

Ingázásban verhetetlen

Ha sokszor terveztek kis távolságot megtenni a nyaralás alatt, tökéletes választás lehet az elektromos autó.

A BMW i3-as modelljének hatótávolsága akár 160 km is lehet, amellyel bőven elegendő 2-3 naponta tölteni.

Ráadásul az autó gyorsulási adatai is lenyűgözőek, 0 km/h-ról 4 másodperc alatt éri el 60 km/órás sebességet.

Ha szereted a sebességet, egy-egy szakaszon érdemes kipróbálni, milyen erő rejlik a masinában, persze szigorúan a sebességkorlátok betartásával.