5+1 tipp, amivel rengeteg kalóriát meg tudsz spórolni karácsonykor

Berényi Nóri
Írta: ,
5+1 tipp, amivel rengeteg kalóriát meg tudsz spórolni karácsonykor

Ki az, aki már retteg az ünnepek utáni alakjától? Valahogy az emberek nagy százaléka a hatalmas lakomákkal, édes finomságokkal és jobbnál jobb italokkal párosítja a karácsonyt. Na, de őszintén, ki nem? Viszont így azzal is számolnunk kell, hogy bizony ez jó néhány plusz kilót hoz majd magával. Ezért van a tarsolyunkban néhány trükk, amivel kicselezheted az ünnepi „növekedést” (persze csak, ha betartod).

Készülj, készülj és készülj! Kép forrása: mariannedebourg.no

Ha igazán aktívan telnek a karácsonyt megelőző napjaid, akkor ezt a lendületet tartsd meg az ünnepek alatt is, mert még hasznodra válhat.

Mert, hogy mi is az első, ami eszünkbe jut, ha leülünk kényelmes kanapénkra? Hát persze, hogy a nassolás.

Márpedig az biztos, hogy nálatok sem lesz hiány, főleg, ha megérkeznek a nagymamák által gondosan elkészített házi finomságok, az asztal pedig telis-tele jobbnál jobb szaloncukrokkal.

Éppen ezért légy aktív, díszíts, kuktáskodj, vagyis találd fel magad a nagy készülődésben. A szabály az, hogy még csak véletlenül se lustálkodd el a napot.

Reformáld meg! Kép forrása: loveandlemons.com

Már, ami a menüsort illeti. Igaziból egyszerű döntés kérdése, hogy te engedsz a kísértésnek az ünnepek alatt, vagy tartod a diétádat és kitartasz az étrended mellett.

Egyik sem jó, vagy rossz, viszont, ha már elhatároztad magad, akkor kis ráfordítással, könnyen megtarthatod az alakodat és nem is jár lemondással.

Egyszerűen csak keress olyan recepteket, melyek alakbarát fogásokat és desszerteket kínálnak karácsonyra is.

Tényleg a határ a csillagos és, még a bejglit is simán elkészítheted diétásan, persze ebből sem kell egy egészet megenned egy este leforgása alatt.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!