Karácsonyi köröminspirációk

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Karácsony tájékán sokan vágyunk egy kis extra csillogásra, amit könnyen meg is kaphatunk a manikűrösünktől. Legyen szó extrém kivitelezésről, vagy éppen visszafogott, klasszikus megoldásról, a karácsonyi körömfestésre érdemes fokozott figyelmet fordítani.

 

Csodás hópelyhek

Nem csupán az ünnepeket, a telet is kiválóan szimbolizálják a hópelyhek, amik az egyik legkedveltebb karácsonyi motívumnak számítanak.

Az otthon dekorálása során is gyakran nyúlunk a könnyű hópelyhek inspirálta díszek után, így a körmökről sem hiányozhatnak ezek a klasszikus elemek. 

A letisztult francia mellett egyszerűen tökéletesen elegánsnak bizonyulnak a hófehér pelyhek, de akik feltűnőbb végeredményre vágynak, nyugodtan használhatnak akár erőteljes színeket.

A fehérhez remekül passzol a kék minden egyes árnyalata, és persze az ünnepélyes piros is.

A teljes körmöt borítva, vagy színes franciában ugyancsak látványos lehet a manikűrözés, de akár kisebb-nagyobb kövekkel, csillámporral is feldobhatjátok a dizájnt.

A csillagok bár manapság már igen széleskörű jelentéssel bírnak, egyúttal a karácsonyhoz is szorosan köthetőek.

Nagyon könnyű segítségükkel változatos körmöket készíteni, hiszen rengeteget lehet variálni a mérettel, a színekkel, a sűrűséggel, és a formákkal egyaránt. 

A csillagok segítségével készíthetsz egészen egyszerű, letisztult körmöket, például a korábban említett francia manikűr, valamint az arany és az ezüst felhasználásával, de az extrémebb, ám nem kevésbé ünnepi megoldásokat szintén bevetheted.

Utóbbira kiváló példa a kék több árnyalatának a felhasználása, de a matt, sötét színeken ugyancsak különleges végeredményt jelentenek a feltűnő csillagok. 

Ha nincs kézügyességed, nyugodtan használj sablonokat, matricákat, ezek segítségével is csodás remekműre tehetsz szert.