Karácsony a körmeiden is – Könnyen elkészíthető ünnepi manikűr

bien.hu
Írta: ,

Az ünnepi készülődésből természetesen a körmeid sem maradhatnak ki, így hoztunk egy egyszerű, de nagyon cuki karácsonyfás manikűrt, amiről biztos nem fogják elhinni a céges bulin, hogy magadnak készítetted!

Amire szükséged lesz:

 – alapozó lakk
 – 4 alapszín: arany, sötétzöld, piros vagy világos bordó, fehér
 – pontozó toll (de egy hullámcsat vége is megfelel)
 – cellux
 – fedőlakk

Az alapozó lakkozás után vidd fel az alapszíneket két rétegben: az, hogy melyik körmöd milyen színű lesz, csak rajtad múlik. Amelyik körmödre a karácsonyfa mintát szeretnéd, azt fehérrel lakkozd ki.

A karácsonyfa elkészítése:

Nagyon fontos, hogy megvárd, amíg a fehér lakk teljesen megszárad, különben az egészet kezdheted elölről.

A celluxból vágj le három kisebb darabot. Az egyikből vágj három egészen apró csíkot, ezek segítségével készítheted el majd a „girlandot”. :) A másik két darabbal formázz egy V betűd a körmödön, fejjel lefelé, majd ragaszd rá keresztbe, kicsit átlósan a vékony csíkokat. (Ha ez most túl bonyolultan hangzik, akkor nézd meg a videót, ott látni fogod, hogyan is kell csinálni.)

Ezután jöhet a sötétzöld körömlakk: csak kend át vele a celluxozott részt, de vigyázz, hogy ne folyjon túl a lakk a leragasztott felületen. Várd meg, amíg megszárad, és húzd le a ragasztócsíkokat!

A pontozó segítségével vidd fel az arany és piros gömböket is a fára, és ha már ez a réteg is száraz, tedd tartóssá a végeredményt fedőlakkal!

Ez a karácsonyfa minden pillanatban veled lesz az ünnepek alatt! :)